kategoriassa Foodlover

Tossut on pop, enkä yhtään valita! Niitä on mukava tehdä. Tällä kertaa Gabriel sai ristiäiskakkuunsa siniset tossut. Siniset tossut taitavat olla suosituimman väriset tossut, mitä minulta on tilattu. Taidan tehdä siis useammin ristiäiskakkuja pojille kun tytöille.

Tällä kertaa ristiäiskakku tehtiin aika pitkälti vanhan idean pohjalta. Idea lähti Lukaksen 1 vuotis synttärikakusta.

Ristiäiskakku sisälsi tällä kertaa

gabriel

Ristiäiskakun pohjaksi tehtiin 8 munan sokerikakkupohja. Täytteeksi laitoin mansikkamoussea ja mansikkahilloa. Kakkuun tuli yhteensä noin 700 grammaa mansikoita. Ristiäiskakkua maistaessa varmasti maistoi moussen tärkeimmän ainesosan! Mansikkamoussen liivatteiden kanssa saa olla todella varovainen. Mansikka on sen verran vetinen marja, että liivatetta kuluu normaalia marjamoussea enemmän. Olen merkinnyt ylös moussejen liivatemäärän ja toivonkin, että voin jakaa tämän tiedon teille piakkoin!

Ristiäiskakun koristeet

Siniset tossut olivat isossa roolissa tässä kakussa. Kakkua täyttäessä tajusin, että jo tekemäni tossut olivat auttamatta liian pienet näin isoon kakkuun. Nopeasti teinkin sitten uudet tossut, jotka sopivat paremmin kakun kokoon. Onneksi tossut kuivuvat vuorokaudessa, sen verran että pysyvät hyvin koossa.

Rusetti ei ottanut onnistukseen tällä kertaa, selkeästi tämä vaatii vielä harjoitusta. Yhtä paljon kun noin 4 vuotiaana opettelin sitomaan omia tennareitani…

gabrielan tossut

Leivontatarvikkeet järjestykseen!

Vihdoinkin olen löytänyt järkevän penaalin sokerimassatyökaluilleni. Opin kerrasta siistiksi ja järjestelmälliseksi! Työkalut löytävät aina käytön jälkeen oman paikkani ja olen myös extra tarkasti pessyt siveltimeni. En tahdo että kangas menee ihan heti pilalle. Tarkoituksenani on tehdä muutamat tälläiset itselleni ja jos saan muutamat muutokset tehtyä kunnolla (mahdollisesti sadetakkikangasta sivellinversioon) ajattelin laittaa muutamat myyntiin. Onko innokkaita ostajia? Hinta on huokea!

IMG_5751_Fotor_Collage_Fotor

 

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä