kategoriassa Foodlover

Tänään vietetään minttusuklaapäivää. Olen laittanut kalenteriin tälläiset tärkeät päivät ylös, jotka antavat vähän uusia ideoita mitä voin tehdä. Minttusuklaata en ole koskaan tehnyt, joten tämä oli siltäkin puolelta hyvä juttu. Alunperin mietin Grasshoppers pien tekemistä, eli sellainen vihreä hyydykekakku missä on keksireuna. Törmäsin kuitenkin Pinterestissä näihin ihaniin minttusuklaa fudgeihin jotka sitten tein. Kun googlailin onko muut näitä tehnyt, niin huomasin että Suklaapossu oli juuri samalla reseptillä testannut ja ihastunut näihin! Hassu yhteensattuma, sen verran paljon reseptivaihtoehtoja maailma on täysi.

 

minttusuklaafudge

 

Minttusuklaa fudget tehdään kondensoidun maidon avulla. Etsin lähi Prismasta kondensoitua maitoa, mutta siellä oli vain yksi kinuskiksi keitetty hyllyssä. Hintaa tälle oli lähemmäs 2,5 euroa. Muistin sitten, että Itiksen Tallinnan aukiolla on Kalinka niminen venäläinen kauppa. Kondensoitua maitoa käytetään venäjällä kahvimaitona, joten sitä oli siellä useaa eri makua ja mallia. Tarjouksessa oli kaksi tölkkiä kolmeen euroon, eli kannatti tulla poikkeamaan!

Nopeasti katsoin kaupan muuta tarjontaa ja hinnat olivat todella edullisia verrattuna vastaaviin tuotteisiin Prismassa. Suolakurkut varmasti ovat suolaisia ja alkuperäisiä, niitä mennä hakemaan niitä joku päivä. Kassalla jonottaessa vilasin pakkaseen, sieltä löytyy marjojakin edullisiin hintoihin. Esimerkiksi pakaste kirsikat olivat 300 grammaa, muutaman euron.

IMG_7870

Minttusuklaa Fudget

200 g tummaa suklaata
(Laitoin itse 150g maitoa ja 50% tummaa suklaata)
n. 2 1/3 dl kondensoitua maitoa
1 tl piparminttu esanssia

200g valkosuklaata
loput kondensoidusta maidosta n 0,5dl
1 tl piparminttua
vihreää elintarvikeväriä
(kuohukermaa loraus)

Vuoraa noin 20 cm x 20 cm vuoka, voi olla vähän pienempi mutta ei isompi leivinpaperilla. Neliön muotoinen irtopohjavuoka on tähän hyvä.

Laita liedelle kaksi vesihaude kattilaa, tai tee yhden kattilan päällä vuorotellen. Vuorottelussa kannattaa toimia ripein ottein, meinaan fudge massa jämähtää hetkissä.

Kun molemmat suklaat on sulannut kondensoituun maitoon, laita molempiin piparminttu esanssi ja kääntele tasaiseksi. Jos haluat vahvemman piparmintun maun, laita tummaan suklaaseen vähän enemmän minttua. Valkosuklaassa se saa suklaan öljyyntymää. Tästä on Suklaapossun blogissa lisätietoja, jos haluat käydä vilkaisemassa. Sekoita valkosuklaan joukkoon vihreetä väriä. Minulla valkosuklaa leikkasi vähän kiinni jostain syystä, varmaan kuppien vaihtamisesta tippui vettä valkosuklaan joukkoon ja pelastin tilanteen lorauksella kermaa. Jos valkosuklaa leikkaa kiinni, niin että se on ihan rakeista sitä ei voi enää käyttää.

Toimi tämän jälkeen ripeästi; Ota haluttaessa tummasta suklaasta pari lusikallista pois, jos haluat marmoroida minttusuklaa fudget. Levitä tumma suklaa vuokaan ja kopauta astiaa muutaman kerran pöytää vasten. Levitä valkosuklaa päälle ja kopauta taas pöytää vasten. Tiputa tummasuklaa fudgea päälle palasina ja marmoroi cocktailtikun avulla.

Nosta jääkaappiin jäähtymään vähintään pariksi tunniksi. Leikkaa palasiksi ja yritä olla syömättä kaikkea itse 😉 Suosittelen leikkausvaiheessa pesemään veitsen muutamaan kertaan leikkauskertojen välissä, helpottaa huomattavasti tasaisen leikkauspinnan saamista.

minttusuklaafudge-4

 

 

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä