kategoriassa Foodlover

Perheenjäsenille synttärikakkujen tekeminen on kyllä mukavaa. Puolison lempiherkut ja aiheet kun ovat tutut, niin on helppo miettiä sopivaa aihetta. Aikaakin on aina vuoden verran miettiä! Avopuolisoni paheena on Coca Cola ja sitä kuluukin monta tölkkiä päivässä. Välillä on huumorintajussa pitelemistä kun keittiönpöydälle kertyy tornin verran cola tölkkejä.

Coca Cola aiheisen täytekakun tekeminen on ollut ajatuksissani jo kauan ja nyt päätin sen toteuttaa, kun syntymäpäivätkin olivat helmikuun alussa. Synttärilahjaksi ostin Coca Cola storesta Riedelin Cola lasit. Minulla on Riedelin omat viinilasit ja onhan se viini niistä parempaa, ainakin minun mielestäni. Coca Colakin maistuu kuulemma paremmalta nyt lasista, mitä normaalisti. Liekö sitten mielikuva vai todellisuus. Lasithan maksoivat noin 20 euroa kappaleelta, joten sillä hinnalla luulisi maistuvan paremmalta!

Coca Cola lasit saa ostettua storesta ja paketti oli todella hyvin paketoitu. Pelkäsin, että saan pahvilaatikollisen kristallilasin palasia, mutta ei. Hyvässä kunnossa olivat.

Coca Cola täytekakku

cocacola kakku

 

Coca Cola täytekakku sai pohjaksi banaanikakkupohjan. Resepti on Linda Lomelinon vanhemmassa kirjassa. Laitan reseptin myös blogin puolelle pikapuoliin.

Pohja oli erittäin banaaninen ja täyteläinen. Banaani pitää kakkupohjan mehevänä.

Täytteeksi tein kinuskimoussea ja väliin murustelin vielä avopuolison lempikarkkeja, Dumbleja. Dumblet eivät niinkään sovi kakun väliin, kun kovettuvat jääkaapissa sellaiseksi että hampaita saa varoa.

Kuorrutukseksi kävin hakemassa Confetista Satin Icen punaista väriä. Punainen väri oli päässyt omasta varastosta loppumaan, eikä sellaista kannata alkaa värjäämään itse. Itkuhan siinä pääsee, ennenkun sävy on tarpeeksi punaista.

Coca Cola tekstin tein kukkamassasta, koska sen saa muotoiltua tarkemmin muotoonsa. Myöskin kirjaimia pystyi hiomaan hellästi veitsellä, kunhan ne oli kuivahtanut. Ensikerralla kokeilen tehdä nimen suklaasta, meinaan massasta tehtynä projekti oli aivan liian raskas, kun täydellisyyteen toki pyrin. Pieniä kömmähdyksiä tekstissä näkyy, mutta suodaan ne anteeksi.

 

Muita postauksia
Comments
  • Sari

    Upea kakku! Ja tosi hyvännäköiset lasit. Pitäisiköhän yllättää meidän perheen cokiksen litkijä näillä 🙂

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä