kategoriassa Foodlover

Fudget ovat vain hyviä. Olen vastaavalla reseptillä tehnyt minttusuklaafudgeja ja nyt tein samalla reseptillä molempia, minttu- ja vadelmafudgeja. Fudget on nopea tehdä, mutta vaativat pientä tarkkaavaisuutta, ettei suklaa leikkaa kiinni missään tekovaiheessa. Jos haluaa pelata varman päälle, teen fudgen vain tummasta suklaasta, sillä sitä on helpompi käsitellä kuin valkosuklaata. Valkosuklaan laatu vaikuttaa myös paljon lopputulokseen. Mitä laadukkaampi valkosuklaa on saatavilla, sitä helpommaksi teko menee.

Nykypäivänä kondensoidun maidon löytäminen on tehty erittäin helpoksi. Lähes jokaisessa kaupassa on tarjolla kondensoitua maitoa. Jos kauppamatkasi varrella on itämainen elintarvikekauppa, kannattaa sekin vilkaista läpi. Sieltä hyvällä todennäköisyydellä löydät myös kondensoitua maitoa. Itämaisissa kaupoissa on se etu, että tarjolla on yleensä myös muunlailla maustettuja kondensoituja maitoja, kun vain kinuksi keitettynä. Esimerkiksi kahvi ja suklaamaut ovat tulleet Venäjä-kaupassa vastaan. Hinta myös voi yllättää. Esimerkiksi venäläisiä elintarvikkeita myyvässä kaupassa oli 5 eurolla 3 purkkia, mikä menee edullisemmaksi kun Prisman noin 2,50 euroa maksava tölkki.

Vadelmafudget, resepti

vadelma fudget

Vadelmafudgeja varten tarvitset vadelmaesanssia. Jos haluat, voit myös pilkkoa fudgen joukkoon tuoretta vadelmaa, mutta ehkäpä suosittelisin esimerkiksi pakastekuivattua tai muulla tavalla kuivattua vadelmaa.

Vadelma fuget
Rate this recipe

Annoskoko: n. 30 fudgea

Vadelma fuget

Ainekset

 • 200 g tummaa suklaata
 • (Laitoin itse 150g maitoa ja 50% tummaa suklaata)
 • n. 2 1/3 dl kondensoitua maitoa
 • 1 tl vadelma esanssia
 • 200 g valkosuklaata
 • loput kondensoidusta maidosta n 0,5dl
 • 1 tl vadelmaminttua
 • pinkkiä elintarvikeväriä
 • 0,2 dl kuohukermaa

Ohje

  Esivalmistelut:
 1. Vuoraa noin 20 cm x 20 cm vuoka leivinpaperilla. Vuoka voi olla vähän pienempi mutta ei isompi. Neliön muotoinen irtopohjavuoka on tähän hyvä.
 2. Laita liedelle kaksi vesihaude kattilaa.
 3. Fudgen teko:
 4. Laita toisem kattilan vesihaude astiaan tummasuklaa ja kondensoitu maito.Tumma suklaa antaa enemmän anteeksi tehdessä, joten tämän takia tässä ei välttämättä tarvitse lämmittää kondensoitua maitoa ensiksi.
 5. Laita toisen kattilan päälle tulevaan vesihaudeastiaan kondensoitu maito, kerma ja pinkki väriaine. Kun kondensoitu maito on tasaisen pinkki, laita suklaa joukkoon ja anna sen sulaa rauhassa. Lisää esanssi ja kääntele valkosuklaa tasaiseksi.
 6. Valkosuklaa leikkaa helpommin kiinni, mitä tummasuklaa joten jos sinulla on astiallinen rakeista valkosuklaata, aloita valkosuklaafudgen teko alusta.
 7. Jos haluat vahvemman vadelman maun, laita tummaan suklaaseen vähän enemmän esanssia. Valkosuklaassa se saa suklaan öljyyntymää.
 8. Toimi nopeasti!:
 9. Toimi edellisten vaiheiden jälkeen ripeästi; Ota haluttaessa tummasta suklaasta pari lusikallista pois, jos haluat marmoroida minttusuklaa fudget.
 10. Levitä tumma suklaa vuokaan ja kopauta astiaa muutaman kerran pöytää vasten.
 11. Levitä valkosuklaa päälle ja kopauta taas pöytää vasten.
 12. Tiputa tummasuklaa fudgea päälle palasina ja marmoroi cocktailtikun avulla.
 13. Nosta vetäytymään:
 14. Nosta jääkaappiin jäähtymään vähintään pariksi tunniksi.
 15. Leikkaa palasiksi ja yritä olla syömättä kaikkea itse ? Suosittelen leikkausvaiheessa pesemään veitsen muutamaan kertaan leikkauskertojen välissä, helpottaa huomattavasti tasaisen leikkauspinnan saamista.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
https://www.tekila.fi/vadelmafudget/

Fudge-reseptiä voit muokata halutunlaiseksi helposti. Voit vaihdella esanssia tarpeen mukaan. Voit myös lisätä fudgen päälle esimerkiksi pakastekuivattuja marjoja, pähkinää, tai jotain muuta fudgeen sopivaa. Fudget on hyvä säilyttää jääkaapissa, ne ovat omasta mielestäni parhaimmillaan jääkaappikylmänä. Tarjoillessa fudget voivat olla pöydällä, jossa ne pehmenevät jonkun verran. Tarjoiltaessa muitakin herkkuja, kananttaa fudgeja arvioida noin 1 per vieras, sen verran täyttäviä ja makeita ovat. Voit haluttaessa leikata fudgeja esimerkiksi pienillä piparkakkumuoteilla haluttuun muotoon. Tällöin kannattaa pitää fudge todella viileänä, jotta leikkauspinnasta tulee tasainen. Lopuista fudgen jämistä voi mahdollisesti vesihauteessa lämmittää uuden fudgemassan, tätä en ole testannut mutta nopeasti arvioituna en näe syytä miksei se onnistuisi.

minttusuklaa fudget

Muita postauksia

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä