kategoriassa Foodlover

Suklaan himo on jotain petollista, mutta yhtä aikaa ihanaa. Erilaiset suklaat ovat ihanan makuisia, mutta se olo kun syö nopeaan tahtiin suklaalevynkin on kauhea! Olen alkuperäisen Fazerin sinisen suurkuluttaja, mutta nyt olen myös maistanut Fazerin uutuksia. Popcornia sisältävä on hyvä, samoin kaikki erilaiset pähkinää sisältävät suklaat. Kuivatut hedelmät tai marjasuklaat eivät saa minulta kannatusta. Pahana tapana minulla on, että vertaan kaikkia Fazerin siniseen, joten pääsääntöisesti palaan aina tuttuun ja turvalliseen siniseen. Sain viime viikonloppuna suklaan ja muiden herkkujen ylensyönnistä kauheat vatsakivut, mutta mitään en oppinut. Olo kun vähän parani olin taas etsimässä uusia herkkuja.

Ajattelin, että jos teen täyteläisen ja tuhdin suklaakakun saan pidettyä himon kauemmin poissa. Googlailin erilaisia täyteläisiä ja ällöttävän tuhteja leivonta ideoita ja päädyin ranskalaiseen suklaakakkuun. Aineita kakkuun ei mene kun muutamia ja suklaan määrä on suuri. Käytin kakussa vielä Reilunkaupan 70% suklaata, joten kakusta ei voinut tulla muuta kun tuhti! Fazerilla on myös omia tummia suklaita, jotka varmasti soveltuvat tähänkin kakkuun. Olen vain viime kerralla käyttänyt Reilunkaupan suklaata mutakakukussa joten tiesin sen sopivan täyteläisen maun takia tähän kakkuun.

Ranskalainen suklaakakku on tutummin mutakakku, ainakin minun mielestä. Ranskalainen suklaakakku on vähän huono valinta jos halutaan tyydyttää makean himo nopeasti, meinaan se on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä.

Ranskalainen suklaakakku

ranskalainen suklaakakku-4

 

Vuoraa 24 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjainen reunusvuoka. Voit myös käyttää korkeareunuksellista uunivuokaa, suklaakakku kun lätsähtää uunista ottaessa.
Lämmitä uuni 175-asteeseen

200 g suolatonta voita
200 g tummaa suklaata (vähintään 50%, mutta 70% on paras)
1,5 dl fariinisokeri
1,5 dl kidesokeria
5 kananmunaa, erottele valkuaiset ja keltuaiset
Tomusokeria koristeluun

Tarjoiluun mukaan esimerkiksi kuohukermaa tai vaniljajäätelöä

Sulata voi ja suklaa vesihauteessa ja nosta jäähtymään. Erottele munan keltuainen valkuaisista, varo ettei valkuaiseen tule yhtään keltuaista, muuten marenki ei vatkaannu ollenkaan. Keltuaisen mukaan saa mennä vähän valkuaista, se ei haittaa.

Sekoita keltuaisten joukkoon fariinisokeri ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele voi-suklaa joukkoon.

Vatkaa valkuaisten rakenne rikki ja ala lisäämään kidesokeria joukkoon, vähän kerrallaan. Kun vaahto on kuohkeaa ja pysyy kupissa, se on valmista.

Kääntele valkuaisvaahto suklaa-voi-muna seokseen.

Kaada koko komeus vuokaan ja nosta uuniin alimmalle tasolle. Kypsennä kakkua 40-50  minuuttia. Kokeile kypsyyttä 40 minuutin kohdalla. Tikkuun kuuluu tarttua kakkua vielä keskeltä, mutta reunat on hyvä olla kypsät.

Nosta valmis kakku uunista pois ja anna vetäytyä hetken vuoassa. Nosta tämän jälkeen kylmään ja odottele niin kauan kun makean himo antaa myöden. Vähintään niin että kakku on kylmää, mutta mieluusti seuraavaan päivään.

Tarjoa ranskalaisen suklaakakun kanssa kuohukermaa, jäätelöä tai esimerkiksi vaniljakastiketta.

Pitsikoriste ranskalaiseen suklaakakkuun

ranskalainen suklaakakku

 

Pitsikoristetta varten valitse mummun tai esimerkiksi anopin pitsitöistä sopivin, niinkun minä tein. Kannattaa valita sellainen, missä on vähän isommat “reiät” ettei kuviosta tule liian sekava. Asettele pitsiliina kakun päälle ja ripottele sihvilän avulla tomusokeria tasaisesti kakun päälle. Nosta pitsiliina varovasti pois kakun päältä.

 

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä