kategoriassa Foodlover

Las Vegasista puhutaan, että siitä joko tykätään tai ei. Samoin myös kerrotaan, että Las Vegas on päivässä katsottu läpi. Kyllä päivässä ehtii the Stripin vetämään päästä päähän, tosin autolla ja juoksemaan johonkin buffettiin ja ehkäpä illalla johonkin tapahtumaan. Suosittelen silti, että Las Vegasissa viettää vähintään pari päivää, ettei tarvitse kauheassa helteessä juoksennella kovalla kiireellä.

Las Vegasi on rakennettu amerikan tapaan toimimaan autoilla. Sentäs jalankulkijoita on aavistuksen ajateltu ja the Stripin hotelleista toiseen menee ylikulkusiltoja. Etäisyydet oleellisiin asioihin ei ole niin suuret, mutta meidän keväinen sää Las Vegasissa oli 40 – 45 astetta ja muutamana päivänä myös mieletöntä aavikkotuulta. Tehkääppä kotona simulaatio: Menkää viileään, noin 50-60 asteiseen saunaan. Laittakaa neonvaloja vilkkumaan ympärille, puhaltakaa föönillä naamaan ja välillä heittäkää vähän hiekkaa oheen. Ei se niin kivalta tunnu, varsinkin jos epähuomioissa lukee mailit kilometreinä ja huomaa kolmen kilometrin jälkeen olevansa vasta puolivälissä suunniteltua nopeaa ja lyhyttä kävelymatkaa.

view-5

Las Vegas – hotellimajoitukset

Las Vegasissa on hotellitarjontaa aivan älyttömiä määriä. Mikä ei varmasti yllätyksenä tule kenellekkään. Jos samaisena ajankohtana on joku suurempi tapahtuma, niinkuin meillä oli jouduttiin pulittamaan hotellista melkein 50% enemmän, mitä seuraavan viikon vastaavana aikana. Kannattaa siis vähän tutkia tapahtumia, ne isoimmat tapahtumat ilmoitetaan kuitenkin hyvissä ajoin. Tapahtumien tutkimiseen käytin LasVegas.com sivustoa ja Las Vegas online entertime -sivustoa.

Lisää kuvia ->

Olimme ensimmäiset kaksi yötä Las Vegasissa Hard rock hotellissa. Hotelli oli vähän syrjemmässä the Stripistä, mutta kävelymatkan päässä jos vain otti matkan reippailuna. Kävelimme matkan kerran keskustaan ja totesimme, että seuraavat matkat hoidetaan autolla. Las Vegasissa on useammassa hotellissa Self Parking, joka on myös useimmissa tilanteissa ilmainen. Valet parking on taas aina maksullinen.  Ilmaisia Self Parking paikkoja on ainakin Planet Hollywoodissa ja Ceasar Palacessa.

Tripadvisor.com

Hard Rock hotellista minulla ei ole itse otettuja kuvia, mutta paikka on todella iso ja näyttävä. Sisällä on tuttu ja turvallinen kasino, jonne eksyimmekin ensimmäisenä päivänä. Oli kauhea työmaa löytää Check in paikka, kun emme tajunneet että se on nimellä Registeration amerikassa. Otimme Hard Rock hotellista sviitin, joka oli isompi  mitä meidän oma asunto Helsingissä. Super iso sänky, kaksi telkkaria ja kylpyamme pitivät huolen, että niinä aikoina kun ei Las Vegasiin tutustuttu oli hotellihuoneessa tekemistä.

Westgate hotelli

Wikipedia

Yksi yö vietettiin Westgate hotellissa, kun saavuimme NHL Awards tapahtuman takia takaisin Las Vegasiin. Tällä kertaa kyse oli arkipäivästä, joten yö Westgatessa maksoi 46 euroa + resort fee. Resort fee maksu tulee lähes jokaisessa hotellissa maksettavaksi. Maksu on noin 25 – 30 euroa yöltä. Westgate hotellissa yövyimme 18:sta kerroksessa, oli sekin kokemus kun noin korkealla en ole koskaan vielä yöpynyt. Hotellissa on kerroksia noin 30, joten ei aivan korkeimmalla oltu.

NHL awards ja upeat kokemukset

Olimme Las Vegasissa NHL awardsien aikaan, mikä oli aikamoinen sattuma. Emme suunnitelleet matkaa tapahtuman mukaan, vain huomasimme paria viikkoa ennen lähtöä että olemme juuri tuolloin Las Vegasissa. Tarkoituksenamme oli mennä katsomaan tapahtumaa ihan paikanpäältä, mutta alkuperäiset 325 dollarin liput eivät innostaneet ostamaan. Olisimmekin saaneet Stubhubista tuntia ennen tapahtumaa liput 48 dollarilla, mutta emme saaneet nopean aikataulun takia ostettua lippuja saati ehdittyä ajoissa tulostustoimistolle. Tämä tapahtuma jäi siis ensikertaan.

Vaikka itse tapahtuma jäi välistä, niin sain sellaisen kokemuksen reissun aikana mitä en voinut villeissä fantasioissanikaan kuvitella. Sain pidellä Stanley Cup pokaalia! Älytöntä! Olinkin heti tuon kuvan jälkeen liikuttuneessa tilassa. Huh mikä kokemus! Stanley Cup pokaali on siis NHL kauden voittajoukkueelle jaettava kiertopokaali.

kirsi stanley cup-1

NHL Awardsien takia paikalle oli tuotu näytille myös muut pokaalit joita jaettiin mm. parhaimmalle valmentajalle, pistepörssin voittajalle, managerille yms. Pidin näiden pokaalien näkemistä jo suuressa arvossa, tietämättä että saisin yhtä tärkeimmistä pokaaleista pitää kädessä.

NHL awards-4

NHL awards-3

Kuvia Las vegasista ja paikoista

Las Vegasissahan yksi suurimmista nähtävyyksistä on hotellit. Kävimme katsomassa paikanpäältä vain Ceasar Palacea, Planet Hollywoodia, Wyniä ja Newyork Newyorkia. Esimerkiksi ne kuuluisat Venetsian gondolit jäivät ensikertaan Bellagion suihkulähteiden kanssa. Näyttävin hotelli minun makuuni oli The Excalibur ja Luxor (josta kuvaa minulla ei ole).

las vegas-1

newyorknewyork-2

Panttilainaamo – Pawn shop

Telkkarista tutussa panttilainaamossa kävimme myös. Tilana se oli paljon pienempi mitä telkkari antoi ymmärtää, mutta kyllä sen aisti kaikilta tahoilta että samasta paikasta oli kyse. Emme paikalta mitään ostaneet, vaikka vähän himoitsin hyllyssä olevia Stanley Cup sormuksia.

pawn-1

Muita postauksia

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä