kategoriassa Foodlover

Meidän perheessä syntymäpäiviä vietetään alkuvuonna. Minun syntymäpäiväkakkunani oli dinosaurus fossiili kakku, miehen taas perinteisempi banaani-kinuskitäytekakku. Banaani ja kinuski vain sopivat yhteen, ohessa vielä suklaaganachea päällä joten onnistunut makuelämys on varma! Olin itse viime viikon enemmän ja vähemmän kipeä, joten tämän kakun suurimmaksi osaksi teki synttärinsankari itse. Vähän jouduin ohjeita huutelemaan sohvalta, mutta selkeästi jotain oppia on jo tarttunut toiseenkin.

Banaani-kinuskitäytekakku

banaani-kinuskitäytekakku

Banaani-kinuskitäytekakku sai pohjakseen 15 cm vuokaan tehdyn banaanikakkupohjan. Ohje löytyykin jo reseptissä ja tässä kakussa puolitin reseptin. Puolittamalla tuo pohja olisi ollut parhaimmillaan 18 cm vuokaan. 15 cm vuoassa se kohosi suht paljon ja paistaminen kesti normaalia kauemmin, joten kakkupohja kuivahti vähän reunoilta kun se keskeltä oli  niin korkea. Banaanikakkupohja kypsyy uunissa normaalia sokerikakkupohjaa kauemmin ja välillä on hankalakin saada selville onko pohja todella kypsä. Banaani on sen verran mehukasta, että kypsänäkin se jättää tikkuun jälkiä.

Täytteeksi banaani-kinuskitäytekakku sai nimensä mukaisesti kinuskia. Tein täytteeksi kondensoitua kinuskimoussea, jonka resepti on blogissa. Täytettä tein yhteensä 600 grammaa, joka oli aavistuksen liikaa 15 cm kakkuun, noin 550 grammaa olisi ollut sopivampi määrä.

Banaani-kinuskitäytekakku suklaa ganachella

Kun syntymäpäiväkakku oli yön vetäytynyt jääkaapissa, kuorrutin sen sokerikreemillä jonne laitoin yhtenä osana kondensoitua kinuskia. Tarkoituksenani oli tehdä kinuski-marenkivoikreemiä, mutta vetoan kuumeeseen tässä kohtaa. Ensi kerralla sitten. Kun kinuski sokerikreemiä jäi yli, laitoin sen pursotuspussiin odottamaan kuorrutusta.

Valuva suklaa ganache
Rate this recipe
4 suosio

Valuva suklaa ganache

Ainekset

  • 100 g tummaa suklaata
  • 50-70 g kuohukermaa
  • haluttaessa voita tuomaan kiiltoa

Ohje

  1. Mitä kaakaoisempaa tummaa suklaata käytät, sitä enemmän voit laittaa kermaa. Käytin kuorrutuksessa 60% tummaa suklaata ja omasta mielestäni 50 grammaa kuohukermaa oli liian vähän. Täyte ei valunut toivotunlaisesti kakun päältä.
  2. Lämmitä vesihauteessa kuohukerma ja kaada suklaa päälle.
  3. Anna sulaa rauhassa ja sekoita tasaisesti.
  4. Kun suklaa on sulannut anna sen jäähtyä hetki pöydällä, niin että rakenne vähän hyytyy. Jos kaadat kuumaa suklaaganachea kakun päälle, voi huonossa tilanteessa kakun kuorrute sulaa alta.
  5. Kaada suklaaganachea kakun reunoille, niin että se alkaa valumaan alaspäin. Kaada loput keskelle ja tasoita veitsellä tai vastaavalla välineellä.
  6. Nosta kakku jääkaappiin jäähtymään.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
https://www.tekila.fi/banaani-kinuskitaytekakku/

Banaani-kinuskitäytekakun koristelu

Aluksi ajattelin, että laitan valuvan suklaaganachen päälle erilaisia suklaakarkkeja, mutta irtokarkkihyllystä ostetut suklaakarkit olivat sen verran harmahtavia, joten jätin ne laittamatta kakun päälle. Koristelin täytekakun sen sijaan pursotetulla kinuski-sokerikreemillä. Käytin pientä tähtityllaa koristeluun. Alareunaan tein pursotusreunan ja ylhäälle taas ihan simppeleitä tähtiä. Minun mielestäni tämä oli tarpeeksi saamaan kakun näyttäväksi, mutta yksinkertaiseksi.

Muita postauksia

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä