kategoriassa Foodlover

Kevät on jo ovella, joten kevätkakku on enemmän ja vähemmän ajankohtainen näin pääsiäisenä! Ideoin tämän kakun Pinterestin avulla. Joko olette tutustuneet? Jotenkin tästä kakusta tuli vain aivan ihana. Lempparini hetkeen! Kevätkakku sai koristeekseen pupun ja porkkanat kevätmullan keskelle.

kevätkakku

Kevätkakku piti tällä kertaan sisällään…

Pohjaksi valikoitui, arvaatteko? No tottakai, porkkanakakku! Se vain sopii niin hyvin kevääseen, tai no oikeastaa mihin tilanteeseen tahansa 🙂 Porkkanakakun reseptin löydät blogistani jo. Tein sen tällä kertaa 20cm ja 18cm irtopohjavuokiin. Leikkasin isomman pohjan pienemmän kokoiseksi ja halkaisin molemmat pohjat kahtia. Näin sain neljä kerrosta ihanaa porkkanakakkua.

Täytteeksi valikoitui…

Täytettä mietin kovin, mitä väliin laittaisin. Kysäisin Facebookin Leivotaan! yhteisöstäkin apua, koska sieltä saa ideat jos oma pääkoppa tuntuu vain tyhjältä. Ideoimme siellä kimpassa, mitkä täytteet porkkanakakkuun sopisivat. Päädyimme mm. näihin ideoihin

  • Valkosuklaamousse
  • Pähkinäinen – valkosuklaamousse
  • Mangomousse
  • Passion-mangomousse
  • Appelsiinimousse
  • Appelsiini-valkosuklaamousse

Näistä valikoin pähkinäisen – valkosuklaamoussen testiin. Makeaa siitä tulikin! Kahden viikon sisään olen päässyt harvinaisesti, kahteen kertaan maistamaan omaa kakkua ja nyt huomasin eron valkosuklaiden välillä. Pandan suklaat ovat sokerisempia mitä leivontaan tarkoitetut suklaat. Eipä tämä nyt mikään uutispommi ole, mutta tulipahan nyt sisäistettyä tämä käytännön kautta.

Pähkinäiseen valkosuklaamousseen laitoin normaalin valkosuklaamoussen lisäksi 150 grammaa hasselpähkinärouhetta. Siihen sopii mikä vain pähkinä, mikä on lemppari.

Koristeet kevätkakku sai sokerimassasta ja domino kekseistä

Koristelu oli ihanin kohta tässä kakkuprojektissa! Olin sen verran innoissani tästä koristelusta. Koristelu tapahtui muualla kun kotona, joten jouduin vähän soveltamaan tarvikkeiden kanssa. Otin toki kotoota kaiken oleellisen mukaan, mutta silti vain jotain jäi matkalle.

Valkoisena sokerimassana käytin Sattina Whiteä. Valkoista väriä meni itse kakkuun ja pupuun. On muuten mahtava sokerimassa, siitä olenkin jo useasti puhunut. Porkkanat ja lehdet ovat Renesawin massalla tehtyjä. Mullaksi valitsin domino-keksin. Suklaakin olisi sopinut tähän tarkoitukseen.

Miltä se sitten maistui?

Kevätkakku maistui mahtavalta! Eihän se jäänyt epäselväksi, jos tänne asti luit? Porkkanakakun kanssa sopii erittäin hyvin valkosuklaamousse. Kannattaa satsata valkosuklaan laatuun, ettei siitä tule ällömakeeta. Nyt mentiin tässä kakussa siinä rajoissa.

 

Muita postauksia
Comments
  • Laura

    Hauska ja herkullisen kuuloinen kakku 🙂

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä