kategoriassa Foodlover

Syysmyrsky kun pitäisi alkaa piakkoin, mutta lienee enemmänkin alkamassa jossain pohjanmaalla kun Helsingissä. Siitä muistinkin, ettei tätä syysmyrsky kakkua ole vielä blogissa.

Muumi ja pikku myy täytekakku sai koristeekseen maalauksen ja ympärille erivärisiä syyslehtiä. Syyslehdet tein suurimmaksi osaksi ulkoa otettujen mallien perusteella. Minulta kun ei valmiina esimerkiksi vaahteranlehti mallia löytynyt, tosin miksi kaikkia malleja ostaisikaan kaapin täytteeksi, kun suuren osan vuodesta lehtimallit saa ulkoa?

Muumi ja pikku myy täytekakku
muumi ja pikkumyy täytekakku

Muumi aiheinen täytekakku sai pohjakseen 22 cm kakkupohjan viidellä munalla. Täytteeksi laitettiin syksy henkisesti lakkoja ja tummasuklaamoussea. Taivaallinen yhdistelmä!

muumi ja pikkumyy-2

Muumi ja pikku myy maalauksen olin tehnyt etukäteen. Malleina olen käyttänyt muumikakuissa lähes aina postikortteja. Olenkin ostanut lähi postista lähes kaikki muumikortit vastaisuuden varalle. Pieniä muutoksia maalauksiin voi tehdä kyllä, mutta niin taitava en ole että ihan suoriltaan muumia piirtäisin. Tässä kuvassa on yhdistetty kaksi eri korttia. Pikku myy katsoo muumia ihmeissään, kun muumi tanssii lehtien keskellä.

muumi ja pikkumyy

Sokerimassamaalauksessa kannattaa ottaa huomioon se, että se on hyvä valmistaa etukäteen. Maalaamalla ei “kumitus” mahdollisuutta ole, joten kannattaa maalata ajatuksen kanssa. Maalaan itse aina ensiksi ääriviivat, annan sen jälkeen maalauksen kuivua seuraavaan päivään, sitten värjäys ja vielä kuivumisen jälkeen ääriviivat uudemman kerran.

Kakun kuorrutin oranssilla sokerimassalla. Nimen laitoin oranssiin nauhaan ja iän alle.

Muita postauksia
Showing 2 comments
  • Saana

    Voi miten ihania ovat. Toivoisin että itsekin osaisin tehdä edes auttavasti tuollaisia muistuttavia. Piloille menee aina jossakin kohtaa ja koska kakkuja suht harvoin tarvii kuitenkin, niin eipä ole jaksanut panostaa sitten asiaan.

    Ostokakkuja siis meillä, myös jatkossa. 🙂

  • Tekila

    Kärsivällisyys on avain onneen kakkuja tehdessä 🙂

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä