kategoriassa Foodlover

Tämä resepti aiheutti minttusuklaapäivänä pienen kohun. Viljaton, maidoton suklaakakku löytyi jo Syötävän hyvää blogista, mutta minttu edition sai aikaiseksi kohun. Niin kauniin näköinen kakku ja vielä luvataan sen olevan taivaallista. Ei auttanut kun ottaa resepti talteen ja testata.

Tarkoituksenani oli tehdä minttuversio, sen verran paljon tykkään itse mintusta, mutta kaupasta ei löytynyt sunnuntaina mintunlehden lehteä. Tein sitten normaalin version ja tätä maisteltiin porukassa. Kehuja kuului jokaisen suusta, joten tiesin että tästä tulee yksi vakioresepti nopeita herkkuja tehdessä.

viljaton, maidoton suklaakakku

Viljaton, maidoton suklaakakku resepti. Laita talteen!

Jos herkkuja tekee mieli, tämä valmistuu muutamassa tunnissa. Kunhan vain antaa hetken edes suklaakakun vetäytyä jääkaapissa. Jos kakkua vielä jää seuraavaksi päiväksi, se on silloin vielä parempaa! Maut ovat tasautuneet, joten makuelämys on vieläkin taivaallisempi. Voit koristella kakun esimerkiksi marjoilla tai pähkinärouheella.

Viljaton, maidoton suklaakakku
Rate this recipe
1suosio

Annoskoko: 18 cm vuoka

Viljaton, maidoton suklaakakku

Ainekset

 • 1,5 dl cashewpähkinöitä (tai muita pähkinöitä)
 • 3 pehmeää taatelia
 • pieni ripaus suolaa
 • 1,7 dl kookosmaidon jähmettynyttä osaa
 • 6 pehmeää taatelia
 • 60 g erittäin tummaa suklaata
 • n. 2 rkl kookosöljyä
 • vaniljauutetta

Ohje

 1. Vedä blenderillä tai monitoimikoneessa pohjan ainekset karkeahkoksi muruksi. Taputtele massa 18 cm vuoan pohjalle ja reunoille.
 2. Avaa kookosmaitotölkki ja kaavi jähmettynyttä osaa tarvittava määrä. Sulata kookos, suklaa ja kookosöljy vesihauteessa erittäin matalalla lämmöllä,
 3. Kaada seos blenderiin taateleiden ja vaniljauutteen kanssa, ja blendaa täydellä teholla hetken, kunnes täyte on täysin sileää. Maista ja lisää tarvittaessa vaniljaa, tai muuta makeutusta
 4. Kaada täyte pohjan päälle, kopauta vuokaa pöytää vasten jotta saat suklaakakun taisaisemmaksi. Laita vuoka jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Parhaimmillaan viljaton, maidoton suklaakakku on seuraavaa päivänä.
 5. Tarjoile suklaakakku esimerkiksi vispatun kookoskerman kanssa. Jäähdytä kookoskerma todella kylmäksi, vatkaa vaahdoksi ja mausta haluttaessa esimerkiksi vaniljalla.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
https://www.tekila.fi/viljaton-maidoton-suklaakakku/

raakasuklaakakku

Viljaton ja maidoton suklaakakun resepti neuvoi minulle uuden asian tulevaisuuteen, jota jo testasin caramel macchiato juustokakussa. Vaihtelun vuoksi juustokakkuun voi tehdä pohjan pähkinöistä ja taateleista. Keksit ovat tottakai hyvä idea, mutta jos halutaan saada helposti gluteeniton, se onnistuu pähkinöillä ja taateleilla. Uskoisin, ilman testaamista että taateleilla voi keksipohjankin saada pysymään kasassa, joten välttämättä sulatettua voita ei tarvitse käyttää. Tätä testailen todennäköisesti ensiviikon kakussa.

Testasin myös alkuperäisen reseptin minttusuklaakakkua, joka oli ehkäpä taivaallisempi mitä tämä minun alkuperäinen versioni.

Viljaton, maidoton suklaakakku

Viljaton, maidoton suklaakakku

Muita postauksia

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä