kategoriassa Foodlover

Meidän perheessä toinen puolisko on erittäin perso kinuskille. Usein kun olemme liikenteessä jossain ja käymme kahvilla, toinen puolisko valitsee usein caramel macchiato kahvin. Olen tätä parhaimman latte macchiato etsmistä seurannut sivusta ja päätin antaa panokseni etsinnälle ja kehittää caramel macchiato juustokakun.

Suunnittelin ensiksi, että laitan kahvina vain normaalia kahvia, mutta sitten mietin ettei mahdolliset reseptin testaajat saa koskaan vastaavaa juustokakkua tehtyä. Reseptissä termi “vahva kahvi” on jokaisella tekijällä erilainen. On erilaisia papuja, kahveja ja keittimiä. Valitsinkin kahviksi siis Paulig Frezza valikoimasta moccakahvin, se oli makuuni tarpeeksi kahvinen.

caramel macchiato juustokakku

Caramel Macchiato juustokakun resepti

Olen viime aikoina syönyt raakakakkuja joiden pohja on tehty taateleista ja pähkinöistä. Valitsin sen caramell macchiato juustokakun pohjaksi myös. Voit toki vaihtaa pähkinät ja taatelit tutummin keksiin ja voihin. Pähkinöiden ja taateleiden avulla pohjasta saadaan gluteeniton ja se on myös mukava syödä. Helppo leikata, ei murusta kohtuuttomasti, eikä kovetu jääkaapissa kivikovaksi. Suosittelen testaamaan.

Caramel Macchiato juustokakku
Rate this recipe

Annoskoko: 20-22 cm irtopohjauvuoka

Caramel Macchiato juustokakku

Ainekset

 • 170 g cashew pähkinää, tai muuta pähkinää
 • 6 tuoretta, pehmeää taatelia
 • 400 g tuorejuustoa
 • 200 g kondensoitua kinuskia
 • 150 g kahvijuomaa (Paulig Frezza Mocca)
 • 200 g vispikermaa
 • 6 liivatetta
 • Kahvilikööriä, tai muuta nestettä
 • Kinuskikastiketta
 • Suklaakastiketta
 • 2 dl vispikermaa
 • vaniljakreemijauhetta, tai sokeria
 • sokeroituja kirsikoita

Ohje

  Esivalmistelut:
 1. Vuoraa 20-22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Laita halutessa reunoille reunuskalvoa.
 2. Pohja:
 3. Punnitse pähkinät tehosekoittimeen, tai vastaavaan laitteeseen jolla saat pähkinät rikki. Pilko joukkoon taatelit. Sekoita tasaiseksi muruseksi. Taputtele pohjan aineet vuokaan tasaiseksi.
 4. Täyte:
 5. Vatkaa erillisessä kulhossa vispikerma vaahdoksi.Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto tasaiseksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon kondensoitu kinuski.Laita liivatteet likoamaan. Kiehauta kahvilikööri, tai lämmitä neste lämpimäksi. Liota liivatteet siihen. Kaada kahvijuoma joukkoon, sekoita tasaiseksi. Kaada liivate-kahvijuomaseos tuorejuuston joukkoon, vatkaa tasaiseksi. Kääntele vispikerma joukkoon. Tarkista maku, lisää tarvittaessa kinuskia tai kahvijuomaa. Muista, että maut syvenevät vielä, kun juustokakku vetäytyy jääkaapissa.
 6. Koristelu:
 7. Kun juustokakku on vetäytynyt jääkaapissa vähintään 4 tuntia, vatkaa vispikerma vaahdoksi, sekoita joukkoon vaniljakreemijauhetta tai sokeria, vatkaa vispikerma pursotukseen sopivaksi. Kaada kakun päälle suklaa ja kinuskikastiketta suoraan purkista, niin että saat kakun päälle kuvioita. Pursota vispikermaa kakun päälle halutunlaisesti, koristele kirsikoilla.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
https://www.tekila.fi/caramel-macchiato-juustokakku/

latte macchiato cheesecake-6

Caramel macchiato juustokakku

Juustokakku sopii minun mielestäni myös sellaisille, jotka eivät niin kahvin mausta välitä. Kahvin maku jää taustalle, enemmän kakussa maistuu kinuski. Voit myös laittaa kakkuun muitakin Pauligin tai Valion kahvijuomia tuomaan erilaista makua. Alla on kuva kakusta, ilman koristeluita. Minusta se näytti oikein näyttävältä jo näin, mutta päätin sen silti alkuperäisen suunnitelman mukaan koristella vispikermalla ja kirsikoilla. Sokeroidut kirsikat ovat muuten ehkäpä maailman pahimman makuisia säilykemarjoja mitä on mahdollista ostaa. Nekin on ostettu tähän kakkuun vain sen takia, että ne sopivat koristeluun. Olisin halunnut oikeita kirsikoita, mutta tämä maaliskuun alku ei ole vielä parhainta kirsikkasato kautta.

latte macchiato cheesecake-1

Muita postauksia

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä