kategoriassa Foodlover

Otson syntymäpäiville lähti täytekakku auto teemalla. Tein kakkuun autoja jotka näyttävät enemmän Formula 1 autoilta, joten kakun teemaksi tuli Formula 1 täytekakku. Kilparata sai muotonsa Otson syntymäpäivien vuosiluvusta. Formula 1 täytekakkui sai väliinsä tummasuklaamoussen, jonka ohjeen päivitin blogiini viikonloppuna. Onnistuin vihdoinkin täydellisesti tummasuklaamoussen kanssa. Haastetta tuo suklaan lämpötila, kun se sekoitetaan kylmään kermaan. Nyt keksin siihen kikan ja se on blogissani täyte-osiossa. Tummasuklaamoussen oheen laitoin tuoreita lakkoja muussattuna. Täytteessä ei ollut yhtään lisättyä sokeria ja se silti maistui lapsillekkin oikein hyvin.

Forumula 1 täytekakku

Formula 1 täytekakku

Formula 1 täytekakku Otsolle

 

Otson Formula 1 täytekakku sai pohjakseen 22 cm x 30 cm suorakaiteenmuotoisen sokerikakkupohjan. Munina käytin Herttoniemen ruokaosuuskunnalta haettuja luomumunia. Luomumunat olivat kaupan L-munia pienempiä, joten laitoin pohjaan 9 munaa. Täytteenä oli tummasuklaamousse 55% tummalla suklaalla ja muussattuja lakkoja. Kakun kuorrutin sokerikreemellä ennen sokerimassakuorrutusta. Sokerimassakuorrute onnistui tällä kertaa erityisen hyvin. Suorakaiteenmuotoisen kakun kulmat tuovat yleensä oman haasteensa, mutta ratkaisu tähän on vain mahdollisimman isoksi kaulittu sokerimassa. Sen avulla kulmat saadaan tasattua nätiksi.

Formula 1 täytekakun koristelu

Koristeluun tein etukäteen kolme Formula autoa. Autot ovat suhteessa aika isoja, mitä itse kilparata. En antanut tämän häiritä, koska autoista oli iloa nuoremmille juhlijoille. Oli hyvä että autoista sai kunnolla kiinni ja niitä sai ihmetellä isommallakin porukalla.

Autoradan tein hopean ja mustan värisen massan sekoituksesta. Piirsin numero kakkosen vapaamuotoisesti kädellä, mutta leikkasin sen kolmessa osassa kakun päälle. Kakun alareunaan tein mustasta ja valkoisesta massasta ruutulipun  värityksen. Yksityiskohdiksi tuli muutama kukka. Otson nimen tein erivärisistä sokerimassoista, joista leikkasin kirjaimet vapaamuotoisesti kädellä.

punainen auto

Lähempää kuvaa punaisesta autosta

formula autot

Sininen ja keltainen Formula auto

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä