kategoriassa Foodlover

Cars täytekakku, tai tutummin autot täytekakku lähti Otson kolmivuotis synttäreille. Otsolle on jo kolmena vuotena mennyt peräkkäin synttärikakku minun tekemänäni. Ensimmäisellä kerralla oli pienempi junakakku, seuraavaksi kaksikerroksinen junakakku ja nyt sitten Cars aiheinen täytekakku.

Cars täytekakku on noin 25 hengen täytekakku, uskoisin että lähempänä 28 herkkuttelijaa tämä kakku oli.

Cars, eli Autot on Disneyn elokuva, joka on Pixarin tuottama. Ensimmäinen Autot elokuva julkaistiin 2006 vuonna ja oli menestys heti alkuunsa. Elokuva on poikinut useamman eri lelun, pelin ja muun oheistuotteen. Elokuvasta tuli 2011 vuonna toinen osa.

Cars täytekakku
cars kerroskakku

Cars täytekakku sai pohjakseen 24 cm irtopohjavuokaan tehdyn sokerikakkupohjan. Ylempi kerros on 18 cm irtopohjavuokaan tehty sokerikakkupohja. Täytteenä on vadelma- ja maitosuklaamoussea. Kerroskakuissa kannattaa muistaa se, että kostutuksen kanssa on hyvä olla maltillinen. Toinen kerros kun tuo painoa kakkuun ja painaa kakkua aavistuksen alaspäin. Käytän tottakai tukia kakkujen välillä, mutta jos tukipilarit ovat vähän epätasaisesti, pehmeä kakku on helposti kenossa.

Cars täytekakun kokoaminen

Cars täytekakun yläosan tein aavikko henkisesti. Kuorrutin kakun vaaleansinisellä sokerimassalla. Alareunaan tein ruskealla sokerimassalla aavikon. Aavikko on vapaalla kädellä tehty. Kaktukset on vihreällä sokerimassalla, jota vähän tummensin vihreällä värillä. Pilvet on tehty niin, että painelin pieniä pyöreitä palloja vieretyste ja päälle painoin tasaisen sokerimassan palan tuomaan pilveen tasaisuutta. Numeron kolme tein vapaamuotoisesti soirosta sokerimassasta. Pehmeeseen sokerimassaan työnsin cocktailtikut tuomaan tukea.

cars kerroskakku-3

Cars täytekakun alareuna on päällystetty valkoisella sokerimassalla. Mustat ruutulippuneliöt on 3cm x 3 cm neliöitä. En suuremmin mittaillut meneekö neliöt tasaisesti kakun ympärille, eivätkä ne vahingossakaan menneet. Tottakai vielä ainoa valkoinen sokerimassareikä jäi sopivasti peittämättä. Onneksi täytekakkua katsotaan pääsääntöisesti vain edestä päin 🙂

Logo on Cars elokuvasta tuttu, mutta keskelle kirjoitin synttärisankarin nimen. Logo oli tarkoitus tulla kakun päälle, joten sen takia tein sen etukäteen. Suunnitelma muuttui ja laitoinkin logon kakkuun kiinni. Tässä tapauksessa logo olisi ollut hyvä olla vielä pehmeä, koska se helposti murenee, kuinka varmasti kaikki kuvasta näkyy.
cars kerroskakku-2

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä