kategoriassa Foodlover

Ystävänpäivä on tulevan viikon perjantaina. Vielä on siis aikaa miettiä mitä herkkuja, sitä tekeekään tulevaksi viikonlopuksi. Sydämen muotoinen täytekakulla voit esimerkiksi yllättää ystävän, rakkaan tai tuoda työpaikalle piristämään työkavereita. Ystävänpäivä on muokkaantunut Suomessa ystävien päiväksi, eikä amerikkalaiseen tyyliin istuksien ja rakkaiden päiväksi. Ystävänpäivää on vietetty Suomessa virallisesti, niin että päivä löytyy kalenterista vuodesta 1996, mutta epävirallisesti sitä on jo vietetty 1980 luvun alusta alkaen. Muistan omasta lapsuudestani ystävänpäivät, mitä vietimme koulussa. Askartelimme itse kortteja jota sitten lähetimme koulussa ystäville. Välillä meni ihan nimettömänä ihastuksille. Ala-asteen ylemmillä luokilla olimme usein vastuussa postin jaosta, eli lajittelimme ja veimme kortit luokista toiseen. Ystävänpäivä on itselleni yksi tärkeimmistä juhlapäivistä. Päivä menee esimerkiksi joulun ja pääsiäisen ohi listallani.

Ystävänpäivän täytekakku

ystavanpaiva_c_ystavanpaiva_

 

Ystävänpäivän täytekakakun tein 22 cm halkaisijaltaan olevaan sydänvuokaan. Sydämen muotoisen kakun voi tehdä myös pyöreestä kakusta, kunhan vain esimerkiksi kaavan avulla leikkaa siitä sydämen muotoisen. Täysin tasainen sydämen ei tarvitse olla, sokerikreemillä siitä saadaan muotoiltua juuri oikean muotoinen! Ystävänpäivän täytekakku sai täyteekseen valkosuklaamoussea ja vadelmia. Täyte kannattaa antaa jähmettyä hetken aikaa, ennen täyttämistä. Vähän jämähtänyt täyte on helpompi levittää kakun väliin niin, ettei se valu pitkin reunoja. Täytettä kannattaa kasata vähän enemmän keskelle, jotta saadaan sydämeen muotoa. Kun kakku on täytetty, päällystä se kelmulla ja painele kelmun avulla se sydämen muotoon. Anna vetäytyä vuorokauden verran jääkaapissa ennen kuorrutusta.

Sokerikreemi on mahtava tuote, sen avulla saadaan peitettyä pahatkin kuopat ja epätasaisuudet. Sokerikreemin avulla saadaan myös vähän kasvatettua sydämen muotoa. Paksua sokerikreemikerrosta ei kannata tehdä, emmehän halua että kakku maistuu vain sokerikreemille.

Kuorrutukseen valitsin vaniljanmakuisen Satin Icen mitä saa nykyään värillisenä ihan suomestakin. Punaista väriä kun on sen verran hankala värjätä itse, joten ostan sen aina valmiina. Näin teen myös mustan värin kanssa. Kaulitse punaisesta sokerimassasta sydäntä paljon isompi alue. Isolla sokerimassanpalalla on paljon helpompi kuorruttaa kakku, varsinkin jonkun muun muotoisen kun pyöreän kakun. Painele sokerimassa sydämen päälle ja tasoita reunoista. Käännä reunoja vähän sisään päin, niin sydän saa enemmän muotoa.

Koristele sydän esimerkiksi valkoisin sydämin ja sokerihelmin. Ystävänpäivän täytekakkuun voidaan myös kirjoittaa ystävän tai rakkaan nimi!

ystavanpaivasydan

 

Ihanaa tulevaa ystävänpäivää blogini lukijoille ja seuraajille!

 

Muita postauksia
Showing 2 comments
  • Sari

    Miten söpö kakku ja hienot kuvat!

  • Tekila

    Kiitos! Kuvien kanssa yritin kovasti panostaa, ja taisi onnistua 🙂

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä