kategoriassa Foodlover

Ystävänpäivä on ihan pian täällä! Mitäpä jos yhdistäisit ystävänpäivän ja laskiaisen? Tekisit ystävänpäiväksi sydänpuusteja ja lopusta taikinasta laskiaispullia?

Pinterestissä pyöri idea, tehdä sydämen muotoisia pullia. Idea hautoi mielessä muutaman kuukauden ennenkun ajattelin muokata siitä omaan makuun sopivan ystävänpäiväksi. Tein sydänpuusteista perinteisen korvapuustin oloisia täyteeltään.

Sydänpuustit

sydänpuustit

Sydänpuustit on tehty perinteisestä pullataikinasta. Jokaisella on se oma tuttu ja turvallinen takina, joten se sopii hyvin näidenkin puustien tekoon. Oma salaisuuteni on jättää taikina löysäksi. Kohotuksen jälkeen leivottaessa lisään siihen vasta sen verran jauhoja, että sitä voi työstää.

Sydänpuustit tehdään niin, että kaulitaan tasainen alusta, johon levitetään tuttuja ja turvallisia korvapuusti aineita, tai sitten jotain muuta mitä haluat. Esimerkiksi vaniljatuorejuustotäyte sopisi ystävänpäiväksi hyvin. Kaulitusta alueesta leikataan noin 2 cm korkeita ja noin 15 cm pitkiä soiroja. Soiroja aletaan pyörittämään reunoista sisälle päin, niin että saman kokoiset rullat törmäävät toisiinsa. Rullien alta nipistetään taikinaa yhteen, niin että se muuttuu sydämen muotoiseksi.

puustit

 

Voitele puustit munalla ja leivitä päälle haluttaessa esimerkiksi raesokeria. Paista sydänpuustit uunissa niin, että muuttuvat tasaisen ruskeiksi.

Sydänpuusteja voi vielä koristella kypsänäkin.

Meillä sydänpuustit lähtivät työpaikalle piristämään työkavereita. Ennen puoltapäivää oli sydänpuustit lähteneet jo parempiin suihin. Lienee olleet hyviä! Koukuttavan pieniä ainakin nämä olivat! Itse söin useamman kappaleen.

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä