kategoriassa Foodlover

Autot elokuvasta ollaankin blogissa jo puhuttu, kun salama McQueen kakkuja on  muutamatkin jo tullut tehtyä. Nyt ensimmäistä kertaa tehdään joku muu elokuvan hahmo kun Salama auto. Tällä kertaa aiheena oli paloauto, tutumpi nimi suomeksi on Puna. Synttärisankari olikin paloautojen ystävä, joten Puna oli nopea vastaus synttärikakuksi. Teinkin edelliselläkin viikolla paloautokakkua, joten paloauton teko oli jo tuoreessa muistissa.

Puna paloautokakku tehtiin 15 hengen kakuksi. Muotokakkuja tehdessä minimi koko on melkein tuo 15 hengen kakku. Muuten menee aikamoiseksi näpertämiseksi kakun kanssa. Puna paloauto on Wikipedian mukaan 1960-luvun paloauton näköinen. Tästä ei välttämättä ihan 1960-luvun autoa tullut, kun jouduin tekemään paloautosta pick up auton. Olisin toki saanut takaosan tasaiseksi ja sinne olisi ollut helpompi laittaa esimerkiksi tikkaat, mitkä nyt jäivät pois, mutta en tahtonut haaskoa kakkua niin suurta määrää. Tällöin kakusta olisi melkein neljännes jouduttu leikkaamaan pois. Ei siinä, kakku oli kyllä maukasta, eli olisihan ne rääppeet meillä kotona mennyt parempiin suihin.

Puna paloautokakku

disney paloauto-1

Puna paloautokakku sai pohjakseen 15 cm x 22 cm suorakaiteen muotoisen 5 munan sokerikakkupohjan joka oli kaakaolla maustettu. Täytteeksi laitettiin banaani curdia, tuoreita mansikoita ja maitosuklaamoussea. Mansikoita löytyi vielä Citymarketista, mutta olivat kyllä todella nahjustuneita. Ymmärrettävää, kun mansikkakausi on oikeasti jo ohi. Onneksi sentäs maku oli mansikoissa hyvä.

disney paloauto-3

Kuorrutin kakun aluksi sokerikreemillä ja näin satojen kakkujen kokemuksella osaan jo kertoa, että kakku pitää olla tasaisesti sokerikreemattu. Jos voin jättää epätasaiseksi se repii sokerimassaan reikiä. Voi kovettuu jääkaapissa kivikovaksi sen verran nopeasti. Sokerimassaa kannattaa kaulia isompi alue, mitä todellisuudessa tarvitsee. Mitä isompi sokerimassa, sitä helpompi se on taputella kakun päälle. Seuraavaksi tein kakkuun renkaat. Renkaiden avulla on helpompi alkaa hahmottamaan muiden yksityiskohtien paikat. Synttärisankari tykkäsi kovasti paloletkusta ja vedestä, joten kakkuun laitettiin paloletkukin paikalleen. Kakkutilauksessa minulta pyydettiin palosuihkua kakun reunaan. Hetken mietin, että mikähän se on. Ymmärsin että se voisi olla paloletku, mutta tarkoittaakohan se jotain muuta? Loppujen lopuksi paloletku ja palosuihku tarkoittivat samaa asiaa.

puna paloautokakku

 

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä