kategoriassa Foodlover

Tämän vuoden tilauskakut alkavat vääjäämättä vähenemään. Vajaat kaksi viikkoa jäljellä vuotta 2015. Tällä kertaa aiheena oli talvinen nimiäiskakku pienelle Robin pojalle. Täytekakkuun pyydettiin pupua koristeeksi lumipallojen ja hiutaleiden keskelle.

Talvinen nimiäiskakku sisältää gluteenittoman ja munattoman kakkupohjan. Kakkupohja sai aiheutettua minulle pientä ahdistusta, mutta onneksi minulla oli jo kokemusta kakkupohjasta ilman munaa, joten tehtävänä oli saada vain hyväksi todettu ohje gluteenittomaksi.

Talvinen nimiäiskakku

talvinen nimiäiskakku

Talvinen nimiäiskakku sai pohjakseen 20 cm kakkupohjan, joka todentotta oli kaurapohjainen. Eli pohjassa käytin kauramaitoa munan sijaan ja jauhoina kaurajauhoja. Resepti gluteenittomasta ja munattomasta kakkupohjasta tulee blogiin ensiviikolla. Täytekakkupohja on sen verran maukasta, että ylimääräiset kakkupohjan palaset tuli naposteltua kakkua täyttäessä.

Täytteeksi talvinen nimiäiskakku sai mustaherukkamoussea ja valkosuklaamoussea. Kakusta on helppo saada vielä laktoositon, jos vaihdat valkosuklaamoussen johonkin muuhun mousseen.

Talvinen nimiäiskakku – koristelu

Talvinen nimiäiskakku sai kuorrutuksekseen sinisen sokerimassan. Kakun alareunaan laitoin valkoisen reunuksen jonka sokerimassatyökalulla koristelin puoli ympyröillä.

pupu nimiäiskakku-5

Talvinen nimiäiskakku sai koristeekseen talvisen vaalean pupun. Pupu sai itselleen siniset korvat ja nenän. Pupu kannattaa koota niin, että antaa ruumiin kuivahtaa ennen pään asettamista paikalleen. Samoin korvat on hyvä kuivahtaa ennen päähän asettelua. Korviin laitoin cocktailtikut pitämään korvat asennossa.

Pupua koottaessa laitoin kaulaan rusetin, jota tomutin aavistuksen siniseksi. Silmät painoin elintarviketussilla paikalleen.

pupu nimiäiskakku-4

Muina koristeina oli erilaiset lumihiutaleet, jotka suosittelen tekemään gumpastesta. Kauli gumpaste ohueksi ja anna kuivahtaa päältä, käännä gumpaste ympäri ja anna ihan hetki kuivahtaa. Paina muotilla gumpasteen ja pyöritä niin että ympäriltä irtoaa ylimääräinen gumpaste. Näin saat tasaisia ja yksityiskohtaisia lumihiutaleita. Varsinkin nuo pienet, paljon yksityiskohtia sisältävät lumihiutaleet tulee näin nätimmiksi.

Lumihiutaleita on myös tomutettu valkoisella tomuvärillä, se ei valitettavasti kuvissa näy mutta tuo elävyyttä lumihiutaleisiin.

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä