kategoriassa Foodlover

Vaaleanpunainen ristiäiskakku lähti pienen tyttölapsen ensimmäiseen juhlaan. Koristeeksi toivottiin tossuja ja vaaleanpunaisia kukkia. Nimi saatiin myös mahtumaan kakkuun kokonaisuudessaan, vaikka pitkä nimi olikin. Viime joulukuuhun verrattuna tämä joulukuu on ollut normaalia kiireisempi. Vielä tulevana viikonloppuna lähtee muutamat ristiäiskakut matkaan.

Vaaleanpunainen ristiäiskakku
vaaleanpunainen ristäiskakku

Vaaleanpunainen ristiäiskakku sai pohjakseen 8 munan sokerikakkupohjan. Tein pohjan uusiin alumiinisiin vuokiin jota tilasin Englannista. Vuoka on yhdessä osassa, eli ei ole irtopohjavuoka ollenkaan. Ensimmäisen kakkupohjan kokemuksella taidan vaihtaa kaikki rikkinäiset ja rispaantuneet irtopohjavuoat alumiinisiin vuokiin. Kakkupohja kypsyi nopeammin uunissa ja myöskin tasaisemmin mitä irtopohjavuoassa. Pohja on myös paljon helpompi pestä mitä irtopohjavuoat ovat. Irtopohjavuoka ottaa helposti iskua ja pinnoite alkaa repeytymään.

Pohjasta tuli normaalia korkeampi, tarkoituksella. Leikkasin kerrokset niin että sain täytettä kolmeen kerrokseen. Laitoin vaniljamoussea kahteen ja keskelle mansikkamoussea. Löysin vielä ihan hyväkuntoisia ja makuisia hollantilaisia mansikoita.

Ristäiskakku sai koristeekseen tossut valkoisin nauhoin. Kukat tein muotin avulla, mutta lisäsin niihin vähän enemmän terälehtiä. Lehdet tein muotin avulla myös, mutta huomasin kokonaisuutta katsoessa että lehdetkin olisi pitänyt tomuttaa esimerkiksi valkoisella tomuvärillä. Ne jäivät nyt jostain syystä aika yksin.

Tekstin tein kanssa muotilla, gumpasten ja sokerimassan sekoituksella. Nimessä kesti hetken aikaa tehdä, sen verran monta kirjainta tuli tehtyä. Onneksi huomasin ennen liimausta, että Aleksandra nimestä uupui r kirjain. Sain sen vielä sujautettua d:n ja a:n väliin ilman ongelmia.

 

 

 

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä