kategoriassa Foodlover

Mökillä kun ollaan, pitää ehdottomasti tehdä pullaa. Mökki tuoksuu vasta silloin kotoiselta, kun uunituoreen pullan tuoksu valtaa koko mökin. Pidän itse eniten korvapuusteista, joten niitä oli tarkoitus tehdä. Ajattelin tällä kertaa tehdä jotain erilaista. Perinteiset korvapuustit on sen verran useaan kertaan jo tehty.

Pinterestiä tuli mökkiviikon aikana selailtua rankalla kädellä ja törmäsin siellä tälläiseen piirakkaversioiseen pizzaan. Käänsin idean makeaksi, tein kranssin pullataikinasta ja laitoin väliin korvapuustiaineet.

Pullakranssi piirakkavuoassa

DSC00172

 

Pullakranssia varten tein normaali puolen litran taikinan pullataikinaa. Kun taikina oli kohonnut ja leivontaa varten valmis, kaulin sen tasaiseksi pöydälle. Levitin päälle korvapuustiaineet, voita, kanelia ja sokeria. Viinilasin avulla painoin pyöreitä ympyröitä taikinaan ja nostin ne piirakkavuokaan niin, että painoin alareunasta yhteen ja jätin yläreunan avonaiseksi. Täytin ensiksi piirakkavuoan yläreunan ja siirryin keskemmälle. Kannattaa voidella piirakkavuoka ennen täyttämistä, ettei pulla niin pahasti tartu vuokaan.

Kaulin ylijäämän taikinan vain raa’asti tasaiseksi ja levitin uudet täytteet. Täytettä oli siis useampi kerros! Lopusta taikinasta tein normaaleja korvapuusteja.

Pullakranssi paistuu uunissa noin 15-20 minuutissa 225 asteessa. Meillä mökillä on normaali uuni, joten lämpö on sen mukainen. Kiertoilmassa laittaisin vähän pienemmälle lämpöä. Siirsin lämmön alalämmölle siinä vaiheessa kun kranssi oli päältä jo lähes ruskea. Jos piirakkavuoka on lasinen, kannattaa vilkaista pohjasta onko pullakranssi jo kypsä. Sen kuuluu olla ruskea sieltäkin.

Itse nostin pullakranssin vähän etuajassa pois, kun pinta alkoi olemaan sen verran tumma jo. Pullakranssi jäi vähän raa’aksi, mutta se oli vain hyvä! Pehmeä pulla hävisi piirakkavuoasta ennätysvauhdissa. En ehtinyt tekemään päälle tuorejuustokreemiäkään, mikä oli suunnitelmissa.

DSC00173

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä