kategoriassa Foodlover

Pääsiäisenä on monta päivää aikaa tehdä herkkuja. Minulla meinasi olla ongelma, että mitä tekisin. Ideoita pääsiäisherkuksi olin kerännyt lehdistä, uusista kirjoista ja blogeista, mutta mikään idea ei tuntunut sopivalta. Joko tilanne ei ollut idealle sopiva, tai muuten vain ei tuntunut sopivalta. Idean piti myös olla nopeasti tehtävissä, kun tämä viikonloppu oli kiireinen ja vielä matkustimme kesken loman mökille.

Ideaksi valikoitui pakastettu tiramisu. Tämän herkun voi tehdä myös pakkaseen odottamaan tarjoilua. Pakastettu tiramisu on mukavan maukas ja kermainen pääsäisherkku. Italialaistunnelmaan pääsee vielä paremmin käsiksi, jos syö tiramisua samalla kun katselee telkkarista paavin pääsiäismessua. Tämä jäi meiltä kokematta…

Pakastettu tiramisu

pakastettu tiramisu

Pakastettu tiramisu ohje löytyy Linda Lomelinon kakkukirjasta. Otin reseptistä mukaan mökille vain kuvan, ensimmäisestä sivusta. Onneksi resepti löytyi myös internetistä ruotsinkielellä, tässä käännös teille.

Pakastettu tiramisu

Pakastetun tiramisun teko kestää noin 40 minuuttia ja tarjoiltavissa se on neljän tunnin jälkeen, mutta parhaimmillaan 6-8 tunnin päästä.
Laita 18 –  24 cm irtopohjavuoan pohjalle  ja reunoille leivinpaperia.

keksipohjaa varten:

100 g Marie keksejä, tai muita ohkasia keksejä jotka imevät kahvia.
Kaurakeksit tai digestivet eivät minun mielestäni sovi tähän
50 g voita

Sulata voi mikrossa. Murenna keksit esimerkiksi kaulimen avulla. Sekoita voi ja keksit yhteen ja taputtele vuoan pohjalle. Nosta pohja pakkaseen jäätymään.

Kahvisiirappi:

3 rkl Kahluaa, tai muuta kahvilikööriä.
Käytin itse Baileyssiä joka oli maustettu kahvilla.
2 rkl pikakahvijauhetta
3 rkl vettä

Laita aineet kattilaan ja anna kiehua hiljaisella noin viiden minuutin ajan. Kun tuoksusta lähtee pistävä alkoholin tuoksu, on se kiehahtanut pois ja levyn voi sammuttaa. Jätä kahvisiirappi jäähtymään.

Maitosuklaaganache:

3/4 dl kuohukermaa
100 g maitosuklaata

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi. Nosta pois levyltä ja laita suklaa pienissä palasissa kermaan. Anna sulata rauhassa, ilman sekoittamista noin minuutin ajan. Sekoita sen jälkeen ganache tasaiseksi. Nosta tarvittaessa hetkeksi takas kuumalle levylle, jos suklaaseen oli jäänyt sattumia. Nosta sivuun jäähtymään.

Mascarbone-vaahto:

3 isoa munaa
2 keltuaista
1 dl sokeria

Sekoita munat ja sokeri yhteen. Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi vesihauteen päällä. Kun munavaahto on kaksinkertaistunut nosta pois vesihauteen päältä ja jätä odottamaan mascarbone vaahtoa.

2 1/2 dl kuohukermaa
250 g mascarbonea
3 rkl Kahluaa tai muuta kahvilikööriä

Vatkaa kerma, mascarbone ja kahvilikööri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdon vatkaamiseen menee vähän normalia kauemmin, mitä pelkän kerman vatkaamisessa meni, ainakin minulla kävi näin.

Sekoita muna-sokerivaahto mascarbone-vaahtoon kunnolla.

Pakastetun tiramisu-kakun kokoaminen:

Voit jo ennakoida tämän vaiheen, kun kahvisiirappi ja maitosuklaaganache on valmis.

1. Nosta kakkupohja pakkasesta pois, kaada 1/3 osa kahvisiirappia ja 1/2 osa maitosuklaaganachea kakkupohjan päälle ja nosta kakku takaisin pakkaseen.

Voit myös koota kakun suoraan tästä jatkaen, mutta näin estät kakun kerroksien sekoontumisen.

2. Kaada kakkupohjan päälle (jossa on jo kahvisiirappi ja maitosuklaaganache) 1/2 osa mascarbonevaahtoa.

Kostuta Marie keksejä kahvisiirapissa ja nostele ne mascarbonevaahdon päälle. Kaada loput kahvilikööristä vielä keksien päälle. Kaada loput maitosuklaaganachet päälle ja nosta kakku takaisin pakkaseen toviksi.

3. Kaada loput mascarbonevaahdosta jämähtäneen kakun päälle. Vie kakku takaisin pakkaseen ja anna vähintään 4 tuntia jäätyä, mielummin 6-8 tuntia.

Koristelu:

Koristele pakastettu tiramisu kaakaolla ja maitosuklaasta höylätyillä lastuilla.

pakastettu tiramisu

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä