kategoriassa Foodlover

Näyttävällä valumakakulla juhlittiin isovanhempieni 150 v syntymäpäivää. Blogiviestissä vinkkejä vastaavan kakun tekoon.

150 v täytekakku isovanhemmilleni lähti viime viikolla mukanani Urjalaan. Tein kotona piparikakkupohjan ja täytin kakun pikkujouluihin menneen talvikakun ohjeiden mukaan vaniljamoussella, kinuskilla ja puolukkasurvoksella. Tein kakun koristeeksi macaronseja joita olen harjoitellut kotona noin viiden pellin verran. Olen tehnyt kotona macaronseja ennenkin, mutta nyt tahdoin opetella ne tarkat lämpötilat ja toimintavat jotta saisin tehtyä onnistuneita macaronseja ilman sen suurempaa pelkoa, että pellillinen voi olla kaikkea väliltä raaka ja palanut.

Juhlimme suvun kesken viime vuonna sukutapaamista, jossa meitä oli noin kymmenkunta. Useimmat meistä täyttivät pyöreitä vuosia, joten oli helppo tapa muistaa kaikkia saman pöydän ympärillä. Tein niihin juhliin mascarbone-kinuski suklaakakun, joten vastaavalla teemalla jatkettiin nyt isovanhempieni syntymäpäivien juhlintaa.

150 v täytekakku

150 v täytekakku

150 v täytekakku sai pohjakseen piparikakkupohjan, joka on muuten monimuotoinen pohja. Sitä voi näin joulun alla jalostaa jos minkälaiseen kakkuun. Kokosin piparkakkupohjan omaan blogiviestiin ideoita, millä tämän kakkupohjan voi täyttää.

Lisäkuvia ja vinkkejä ->

Täytteeksi tämä 150 v kakku sai vaniljamoussen. Vaniljamousse on helppo tehdä, mutta maistuvan ja täyteläisen vaniljamoussen tekeminen on välillä vähän haastavaa. Nykyään on tarjolla erilaisia vaniljavalmisteita, joten vaihtoehtoja on. Ehkäpä parhain tapa ei ainakaan ole laittaa vaniljarahkaa, vaniljatuorejuustoa, vaniljasokeria, vaniljansiemeniä, vaniljaesanssia ja vaniljakastiketta samaan mousseen. Tähän mousseen laitoin vaniljatuorejuustoa ja vaniljasokeria. Vanilja maistuu sopivasti läpi ja uskoisin, että täytteessä käytetty kuohukerma on se avain onneen. Se tuo kuohkeuden ja rasvauden täytteeseen.
Lue resepti talvisen kakun reseptistä.

Vaniljamoussen kanssa kakkuun laitettiin kinuskia, joka on keitetty liedellä viiden minuutin ajan ja annettu jäähtyä. Keitetty kinuski yhdistettynä vaniljamousseen ja piparkakkupohjaan on vain aivan taivaallinen yhdistelmä. Puolukkasurvos vielä oheen, tulee ihana happamuus mukaan.

150v-kakku-9

Kuorrutin kakun voikreemillä isovanhempieni luona, mutta sen verran huonomuistisena unohdin ottaa mukaan punaisen elintarvikevärin, pursotuspussin ja tyllan ja lastan. Onneksi kävimme Ideaparkissa, josta löytyy Iloinen keittiö. Sieltä tarttui mukaan punainen jauhemainen elintarvikeväri törkyhintaan, mutta sillä selvisimme eteenpäin. Aivan joulunpunaista väriä en saanut kakkuun, mutta nätti lohenpunainen väri tämäkin on.

Kakun päälle suunnittelin laittavani suklaakinuskia, mutta kun lisäsin kinuskiin suklaata se leikkasi kiinni. En aivan varma ole missä meni vikaan, mutta onneksi lopuista kuohukerman jämistä sain keitettyä uudet kinuskit. Oletin, että kun kaadan pakkasessa tunnin olleen kakun päälle kinuskin, se valuu nätisti paikalleen. Näin ei aivan tapahtunut, vaan kinuski tälläkin kertaa otti mukaan kuorrutteen. Eli tästä viisaampana, annan kinuskin ensikerralla jäähtyä hetken kauemmin.

150v-kakku-8

Koristeluksi 150 v täytekakku sai macaronseja, jotka täytin suklaatäytteellä. Sokerikreemipursotuksia ja Dr Oetkerin nomparelleja. Päälle askartelin pillien väliin 150 v tekstin.

Pysy mukana Tekila’s Bakeryn menossa seuraamalla Facebook, Instagram ja Pinterest sivuja!

 

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä