kategoriassa Foodlover, Juhlat, Leivonta

Paloautokakku lähti kolme vuotiaalle Neolle syntymäpäiväksi. Pohjana kakussa on sokerikakkupohja. Täytteenä paloautokakussa oli mansikka-valkosuklaamousse ja vaniljamousse. Kakku on kooltaan noin 15 hengen täytekakku.

Olen Neolle viimeksi tehnyt yksi vuotis syntymäpäiväkakun, jossa oli Nuuskamuikkunen ja Muumi. Paloautokakku sai inspiraation Marsispossun kakusta. Huomasin tämän kakun instagramin feedissä muutama tovi sitten ja jotenkin näin yksinkertainen, mutta nerokas koristelu jäi mieleen. Sopivasti sitten Neon äiti ehdotti tätä kakkua tehtäväksi Neolle ja ilolla otin haasteen vastaan.

paloautokakku-2

Paloautokakku on sopiva teema näin isänpäivän aikaan

Lisää paloautokakusta ->

Paloautot ovat tulleet tutuksi  minulle lapsuudessa. Isäni on eläkkeelle jäänyt palomies ja sainkin muutaman kerran lapsuudessa oltua paloauton kyydissä. Muistan vielä elävästi tilanteen, kun isäni tuli hakemaan minua mummolasta mukaan salibandy otteluun. Hän ajoi paloautolla suoraan kapean tien päähän, niin että ikkunasta näkyi vain paloauto. Mummuni oli ajatuksissaan tekemässä kotitöitä ikkunan edessä ja säikähti toden teolla!

Minun vaarini oli myös palomies, mutta hän jäi eläkkeelle kun olin noin viisi vuotias. En muista hirveästi vaarin palomies urasta, muutakuin että hän oli loppuaikoina töissä Herttoniemen paloasemalla.

Paloautokakun täyttö ja koristelu

 

Paloautokakku sai pohjakseen sokerikakkupohjan viidestä munasta. Täytteenä kakussa oli mansikka-valkosuklaamousse ja vaniljamousse. Kakku oli makea, mutta sitä toivottiin. Mansikka ja valkosuklaa saa yhdessä kakun makeaksi, vaikka en erikseen sokeria lisännyt tätyteeseen. Kuorrutin kakun sokerikreemillä ennenkuin päällystin sen vaaleansinisellä sokerimassalla.

Koristeeksi tehtiin alareunaan paloletku, joka kiersi kakkua ympäri ja päätyi kakun päälle. Päällä oli myös paloauto tikkaineen. Numero kolmosen tein etukäteen ja väliin laitoin cocktailtikun, jotta kolmnen pysyi pystyssä. Ymmärsin vasta koristellessa tuon liekin muodon tarkoituksen. Tein sen ihan sen takia, että se näytti nätiltä, mutta sitten tajusin että se todellakin näyttää V:ltä. Nerokkaasti ajateltu, onneksi sentäs ymmärsin sen itsekkin. Päälle laitoin Neon nimen ja muutamat vesipisarat, jotka tipahtivat paloletkusta.

paloautokakku-4

Seuraathan minua Facbeookissa, Instagramissa ja Pinterestissä.

Paloautokakkuja on tullut tehtyä useampi tässä vuosien saatossa. Tässä muutamia linkkejä erilaisiin paloautoihin, jos haet inspiraatioita omaan paloautokakkuun tai katsot vaihtoehtoja tilausta varten.

Uusimmat

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä