Site icon Tekila's Bakery

Luminen valkosuklaamousse jälkiruoka

Valkosuklaamousse jälkiruoka on nopea tehdä ja sen voi voi tehdä etukäteen jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Valkosuklaamoussen voi koristella teeman mukaisesti, mikä se teema onkaan sillä kerralla. Tällä kertaa meillä muisteltiin outoa talven alkua Helsingissä.

Viimeinen viikko on ollut ihmeellistä aikaa Helsingissä, jonkun lehtiartikkelin mukaan Helsingissä ei ole ollut marraskuun alussa 75-vuoteen pysyvää lumipeitettä. Pysyvä lumipeite yllätti tänä vuonna oikeasti. Pitkään saimme nauttia kuivasta, värikkäästä syksystä ja vain viikon epätasaisen sään jälkeen pamahti talvi. Ja tämä talvi on ihan oikea talvi, lunta on tupruttanut monta senttiä.

Luminen alkutalvi innoitti miettimään jotain isänpäivään sopivaa herkkua, joka olisi talvinen lumituiskuinen. Suunnitelmissa oli tehdä kolmen aineen suklaatryffelikakku, mutta resepti minkä käänsin suomenkielellä ei toiminut ihan odotetunlaisesti. Lopputuloksena kakku vaihtui jälkiruoaksi, mutta uskoisin sen olevan aivan onnenkantamoinen. Sen verran tuhti tämä jälkiruoka on, ettei sitä välttämättä kakkupalasen verran viitsisi syödä.

Valkosuklaamousse jälkiruoka isänpäiväksi

Valkosuklaamousse on monimuotoinen jälkiruoka. Se maistuu sellaisenaan, ilman että siihen välttämättä ei tarvitse lisätä yhtään mitään. Tähän minun versiooni murustin Toblerone suklaata reunalle. Ohessa on myös muutama laskeutunut lumihiutale.

Lue resepti ja vinkit ->

Reseptistä tulee noin 6 annosta, riippuen jälkiruoka-astioiden koosta. Koristele valkosuklaamousse teeman mukaisesti. Esimerkiksi keksimuru, marjat, hillot yms. tuovat valkosuklaamoussen uudelle tasolle.

Valkosuklaamousse jälkiruoaksi
2.5 starts (4 ratings)

Annoskoko: 6 jälkiruokakulhoa

Ainekset

  • 300 g vispikermaa
  • 350 g laadukasta valkosuklaata
  • 250 g mascarbonea

Ohje

  1. Yhdistä valkosuklaa ja vispikerma metalisessa astiassa. Nosta astia vesihauteen päälle ja sulata suklaa vispikermaan. Kun vispikerma ja valkosuklaa on yhdistynyt, nosta astia pois vesihauteen päältä ja nosta jäähtymään. Jäähdytä jääkaapikylmäksi.
  2. Kun valkosuklaa-kerma on jäähtynyt kylmäksi, kaada joukkoon mascarbone ja vatkaa valkosuklaamousse vaahdoksi.
  3. Jaa mousse tarjoiluastioihin.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
4.5.2.11
https://www.tekila.fi/luminen-valkosuklaamousse-jalkiruoka/

Lumisade valokuvaan

Lumisateen saa tehtyä valokuvaan Photoshopilla, tai muulla kuvankäsittelyohjelmalla. Itse en näin taitava vielä ole käyttämään Photoshoppia, vaan pyysin ystävääni Lauraa tekemään tämän valokuvilleni. Näin mielessäni vision, että teen valkosuklaamoussekakun jonka kuvissa sataa lunta, kun sitä on satanut Helsingissä sen verran useasti viime päivinä, että näin lumisateen niin ilmeisenä jo valokuvissani.

Lumisateen tekemisestä valokuviin on myös Youtube video, joten ehkäpä ensikerralla osaan tehdä tämän efektin valokuviin itse.

Lauran portfolion löydät hänen nettisivuiltaan, aika makeita juttuja hän on saanut tehtyä!

Muistathan seurata minua somessa?

Löydät Tekila’s Bakeryn Facebookista, Instagramista ja Pinterestistä.

 

Exit mobile version