kategoriassa Foodlover

New York cheese cake taipuu paremmin suomalaisen suuhun amerikkalaisena juustokakkuna. Suomessa useammiten teemme juustokakut tuorejuustokakuiksi, eli uunia ei tarvita. Amerikassa taas useimmiten juustokakku on uunissa hyydytetty. Molemmat ovat taivaallisia, omalla tavallaan tottakai.

Amerikkalainen juustokakku on pehmeä ja kermaisen makuinen. Se leikkaantuu jälkiruokahaarukalla tasaisina palasina. Pohjalla oleva keksi tuo suupalaan pientä rapeutta. Oheen kannattaa myös laittaa marjoja tai tehdä esimerkiksi mansikka melbaa, eli survottua mansikkakastiketta.

Tekemisessä on hyvä muistaa yksi asia, älä käytä kevyt tuotteita, maku, rakenne ja ulkonäkö kärsivät kevyt tuotteista. Reseptin amerikkalainen juustokakku on tehty gluteenittomasti. Alkuperäiseen reseptiin kuuluisi digestive-keksit pohjalle, mutta olen käyttänyt gluteenittomia digestive-keksejä.

Amerikkalainen juustokakku

amerikkalainen juustokakku

Gluteeniton amerikkalainen juustokakun maku paranee jääkaapissa, sitä voi syödä asianmukaisesti säilytettynä muutaman päivän ajan.

Resepti ->

Lämmitä uuni 170 asteeseen. Vuoraa 24-28 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla pohjaa ja reunoja myöten.

Pohja:
170 g Semperin gluteenittomia digestive keksejä
80 g voita

Täyte:
600 g Philadelphia juustoa (ei kevyt versiota)
2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 1/2 dl kuohukermaa
1 dl maissitärkkelystä
1 tl vanilja esanssia
1/2 luomu sitruunan mehu ja kuori

Murskaa keksit esimerkiksi Bamixin avulla murskaksi. Gluteeniton keksi on normaalia kovempaa, joten suosittelen käyttämään jotain laitetta murskaamiseen. Sulata voi. Yhdistä voi ja keksimurut ja taputtele pohjataikina irtoreunusvuoan pohjalle ja reunoille. Keksimurua ei riitä korkealle reunoille, eikä se myöskään leivinpaperin takia pysy hyvin reunoilla, mutta tee pieni reunus, jotta irtopohjavuoka on vielä tiiviimpi täytettä varten. Nosta pohja jääkaappiin jäähtymään.

Notkista tuorejuusto ja sokeri kupissa, niin että sokeri sulaa tuorejuustoon. Sekoita muut aineet joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja nosta uuniin alimmalle tasolle.

Paista amerikkalaista juustokakkua noin 30 minuuttia uunissa, tarkista ettei kakku ole ruskettunut päältä. Jos ruskettumisen alkuja näkyy, laita leivinpaperi päälle ja jatka kypsennystä noin 15-20 minuuttia, riippuen vuoan koosta. Kun juustokakku ei enä liiku kuin vähäsen, vuokaa liikuttaessa on juustokakku valmis. Voit ennakoida tämän, vähän aikaisemmin ja sammuttaa jo uunin. Jätä kakku uuniin jäähtymään, niin että ovi on raollaan. Kun kakku on kokonaan jäähtynyt, jäähdytä se vielä tarvittaessa huoneenlämpöiseksi pöydällä, nosta tämän jälkeen vasta jääkaappiin.

Mitä hitaammin jäähdytät juustokakun, sitä suuremmalla todennäköisyydellä pinta ei pahasti halkeile. Anna juustokakun vetäytyä yön yli jääkaapissa ennen tarjoilua.

Jos pinta halkeilee pahasti, tai tahdot tasaisen pinnan esimerkiki marjoja varten, tee pieni kuorrutus juustokakulle

Kuorrutus

200 g Creme Francea
0,5 dl tai maun mukaan sokeria
1/2 sitruunan mehu ja kuori

Sekoita aineet yhteen ja kaada kakun päälle, koristele esimerkiksi mansikoin.

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä