kategoriassa Foodlover

Kakkurintamalla huomaa, että talvi on tulossa. Ei aivan Game of Thrones idealla, vaan Frozen teemaisesti. Frozen kakkuja pyydetään tällä hetkellä viikottain. Aihe on minulle myös mieluisa, joten mielelläni teen talviaiheisia täytekakkuja. Tällä kertaa matkaan lähti kaksikerroksinen Frozen kerroskakku.

Frozen elokuvassa on hahmoina sisarukset Elsa ja Anna. Hahmot ovat sen verran yksityiskohtaisia, että useammassa tilauksessa olen nähnyt järkevämmäksi tilata hahmot kakkukoristeina.

Frozen kerroskakku

frozen-kerroskakku-4

Frozen kerroskakku sai pohjakseen 22 cm sokerikakkupohjan ja 15 cm sokerikakkupohjan. Täytteenä kakussa oli mansikkamoussea ja vaniljamoussea.

Lisää kuvia ->

Kuorrutin täytekakun vaaleansinisellä sokerimassalla ja ylemmän kerroksen valkoisella sokerimassalla. Alempaan kakkuun laitoin tuet varmuuden varaksi. Seuraavaksi sekoitin kahta eri sinistä ja yhtä valkoista tomuväriä yhteen ja levitin sitä ylemmän kakun alaosaan ja alemman kakun yläosaan. Alussa tuo tomutus näytti äärimmäise rumalta, että meinasi itkukin tulla. Onneksi sokerimassa “lumipallot” ja lumihiutaleet pelastivat tilanteen. Näin kuvia katsoessa, en huomannut mitään häiritsevää kakussa.

frozen-kerroskakku-2

Osan lumihiutaleista tein etukäteen, jotta ehtivät kuivahtaa muotoonsa. Osaan liimasin sokerimassakukissa käytettävää rautalankaa taakse, jotta sain muutamat lumihiutaleet ilmaan. Osan sokerimassa hiutaleista tein vasta koristeluvaiheessa, näin ne on helpompi liimata kakkuun kiinni, eivätkä murru liimatessa.

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä