kategoriassa Foodlover

Creme Brulee juustokakku yhdistää kaksi herkkua, creme brulee jälkiruoan ja uunissa valmistetun juustokakun. Tämä herkku on nopea tehdä ja myöskin erittäin maistuva.

Creme Brulee on yksi ensimmäisistä jälkiruoista jonka opin tekemään lapsena. Olen myös kerran epäonnistunut creme bruleen teossa, tönäsin vahingossa uunia niin että lämpötila oli 200 astetta. Nopsasti oli sokerimunakasta usean annoksen verran.

Creme Brulee juustokakku

creme brulee juustokakku palat-2

Creme Brulee juustokakkua varten huolehdi, että ainekset ovat huoneenlämpöisiä. Kananmunia voi lämmittää kuumassa vedessä hetken aikaa jos säilytät munia viileässä. Tuorejuuston voi jättää pöydälle, jos ostat sen saman päivän aikana kaupasta.

Creme Brulee juustokakku voidaan myös jättää pyöreäksi kakuksi, käytä tällöin 18 cm vuokaa, niin saat kakusta aavistuksen korkeamman.

Resepti ja vinkkejä ->

Creme Brulee juustokakku
Rate this recipe
4 suosio

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Paistoaika: 45 minuuttia

Astia: 20 x 20 cm vuoka

Annoskoko: 20 pientä palasta

Creme Brulee juustokakku

Ainekset

 • 225 g kaurakeksejä
 • 90 g voita
 • 450 g tuorejuustoa huoneenlämpöisenä
 • 175 g sokeria
 • 2 isoa munaa
 • 1 iso keltuainen
 • 1 vaniljan siemenet
 • 1/2 tl suolaa
 • 50 g ruokokidesokeria

Ohje

  Esivalmistelut:
 1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Vuoraa 20 x 20 cm vuoan pohja leivinpaperilla.
 2. Pohja:
 3. Murusta keksit murusiksi tehosekoittimella tai kaulimella. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Taputtele vuoan pohjalle tasaisesti. Paista uunissa noin 8-10 minuuttia niin että pohja on vähän ruskistunut. Anna jäähtyä täytteen ajan teon. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen.
 4. Juustokakku:
 5. Laita huoneenlämpöinen tuorejuusto yleiskoneeseen ja sekoita se tasaiseksi. Voit myös käyttää käsivatkainta. Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi.Sekoita joukkoon sokeri, munat, munankeltuainen, vanilja ja suola. Vatkaa täyte tasaiseksi ja sileäksi.
 6. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan. Paista juustokakkua uunissa niin, että se on vielä keskeltä löysää, niinkun hyytelö mutta muuten hyytynyt. Paisto kestää noin 45 minuuttia. Peitä juustokakku kesken paiston, jos se tummenee liikaa päältä. Älä ylipaista juustokakkua, se hyytyy vielä aavistuksen jäähtyessä.
 7. Lopuksi:
 8. Anna juustokakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Nosta jääkaappiin jäähtymään ainakin kahdeksi tunniksi. Leikkaa juustokakku neliöiksi.
 9. Koristelu:
 10. Ripottele sokeria juustokakkupalasten päälle ja polta sokeri polttimella karamelliseksi. Sokeri on valmista kun se kuplii ja saa vähän väriä. Älä ylipolta sokeria, muuten se alkaa maistumaan palaneelta. Nosta creme brulee juustokakun palat jääkaappiin ja tarjoa kylmänä.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
https://www.tekila.fi/creme-brulee-juustokakku/

Creme bruleen päälle tuleva rapeus ja väri tulee sokerista. Tällä kertaa minulla ei ollut ruokokidesokeria kotona, joten testasin oikeastaan kaikki vaihtoehtoiset sokerit ennenkuin löysin sinne päin olevan sokerin joka sai vähän väriä päälle.

Normaali sokeri tekee kyllä rapean pinnan, mutta ei tuo väriä ennenkuin palaa.
Fariinisokeri on sen verran tahmeaa, että se jää liian isoiksi palasiksi ja tummuu liikaa.
Intiaanisokeri taas oli vastaus ongelmaan tällä kertaa. Se oli sopivan väristä ja sain sen levitettyä tasaisesti juustokakun päälle ennen polttimella polttoa.

creme brulee juustokakku palat-7

Muita postauksia

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä