kategoriassa Foodlover

Junakakku lähti viisi vuotiaan Danienlin syntymäpäiväkakuksi. Junakakku oli kaksikerroksien gluteeniton syntymäpäiväkakku. Tein junakakkuun koristeeksi kaksi erilaista veturia vaunuineen. Veturit tein ihan pelkistetysti, ilman suurempia yksityiskohtia. Junat olivat kooltaan sen verran pieniä, ettei suurempia yksityiskohtia olisi  mahtunutkaan. Vetureiden perässä oli erilaisia vaunuja, jotka olivat lastattuina M&M karkeilla ja muilla herkuilla.

Junakakku

junakakku

Junakakku sai pohjakseen 24 cm irtipohjavuokaan tehdyn gluteenittoman kakkupohjan. Toiseen kerrokseen tein 15 cm irtopohjavuokaan tehdyn pohjan. Sain näin kakkujen väliin mahtumaan junaraiteen ilman sen suurempia ongelmia. Täytteeksi tein marjamoussea laktoosittomana. Marjamousse sisälsi vadelmia, mansikkaa ja mustikkaa. Kakun kuorrutin sokerikreemillä ennen kuorruttamista. Kun kokosin kakkua, laitoin pohjalle tällä kertaa neljä tukikeppiä. Gluteeniton kakkupohja on sen verran kevyttä, joten en tahtonut ottaa riskiä, että ylempi kakku menisi alemman kakun sisään, edes yhtään. Normaalissa sokerikakkupohjassa riittäisi pienempikin tukipilarimäärä.

Junakakku sai vaaleansinisen sokerimassan päällensä. Alareunaan laitoin vihreitä kukkuloita. Junanraiteet leikkasin leikkurin avulla tasaisiksi laudoiksi, jotta sain työn tehtyä aavistuksen nopeammin mitä käsin leikkaamalla.

junakakku

Junat tein etukäteen sokerimassasta. Koristelu oli junissa pelkistetty, mutta omasta mielestäni onnistunut. Junat olivat lastattu erilaisilla karkeilla, joita lähdinki hakemaan kaupasta perjantai iltana kymmenen pintaan. Onhan se mukava, että voi vielä tuohon aikaan lähteä kauppaan hakemaan tarvitsemia asioita. Lähi-Alepaan jos olisi joutunut menemään olisi karkeille tullut paljon enemmän hintaa. Prismassa oli hauska huomata, että eniten ruuhkaa olikin juuri karkkiosastolla. Taisi useimmalla kävijällä olla meilessä perjantain leffailta kotona tai jotain vastaavaa.

Muita postauksia

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä