kategoriassa Foodlover, Juhlat, Leivonta

Värikäs syntymäpäiväkakku lähti yksi vuotiaan Alvar pojan syntymäpäiville.

Alvarille lähti värikäs syntymäpäiväkakku vaniljarahkatäytteellä jossa oli sattuminan tuoreita marjoja. Olen Alvarille tehnyt ristiäiskakun, joten oli mukava saada viestiä syntymäpäiväkakun tiimoilta.

Värikäs syntymäpäiväkakku sai useita eri värejä koristeekseen. Alareunan pallomeri oli puuduttava, mutta palkitseva projekti. Tulihan siitä värikäs ja näyttävä alareunus täytekakkuun.

Värikäs syntymäpäiväkakku

värikäs syntymäpäiväkakku

Värikäs syntymäpäiväkakku sai pohjakseen seitsemän munan sokerikakkupohjan. Munat olivat sen verran pieniä, että piti laittaa normaaliin kuuden munan pohjaan yksi extra muna.

Täytteeksi tein kakkuun vaniljarahkamoussea ja sattumina laitoin oikein maukkaita espanjalaisia mansikoita, vadelmia ja pensasmustikoita.

Tein kakun jo paria päivää ennen jääkaappiin vetäytymään niin kakku mehevöityi sopivasti ja oli parhaimmillaan tarjoilupäivänä.

Lue lisää värikkään synttärikakun teosta ->

Synttärikakun koristelu

Värikäs syntymäpäiväkakku sai kuorrutteekseen ruohonvihreän sokerimassan. Sekoitin vihreään noin 1/3 osan valkoista sokerimassaa niin sain väristä vähän vaaleamman. Vaaleampi vihreä sopi myös paremmin kokonaisuuteen. Tummanvihreänä olisi voinut olla liian hallitseva sävy. Alareunaan tein kapean nauhan, kun alareuna vähän repeytyi kuorruttaessa. Selkeästi pientä haparointia ilmassa, kun en muutamaan viikkoon ole kakkua kuorruttanut.

Tästä kuvakulmasta sokerimassasta tehty elefantti näyttää vähän ufolta, mutta oikeasti se ei siltä näyttänyt! Tein elefantin noin viikkoa ennen, jotta sain sen kuivahtamaan ennen juhlapäivää. Jätin kärsän sen verran lyhyeksi ettei siihen tarvinnut virittää mitään rautalankaa pitämään sitä paikallaan.

Käytin turkoosin sinistä sokerimassaa johon sekoitin kukkamassaa aavistuksen, niin sain koristeen jämäkämmäksi. Korvat tein vasta viimeiseksi.

Koristeena värikkäässä syntymäpäiväkakussa oli myös ilmapalloja. Nämä olivat haasteellisia, kun sokerimassa tulee kuivahtaessaan painavaksi ja minulla ei ollut ihan paksuinta kukkalankaa kotona. Lopputuloksena oli, että ilmapallot pysyivät kakun päällä juuri tarvittavan ajan, ilman että valuivat kakun sisälle.

Numeron yksi tein kanssa sokerimassasta ja laitoin siihen cocktailtikun pitämään sen pystyssä. Tein aluksi numeron yksi väärinpäin! Mikälie oikosulku kävi päässä väärään aikaan. Onneksi tuollaiset asiat on helppo korjata.

Alareunaan tuli viirit, joihin kirjoitin Alvarin nimen. Näitä viivoja vetäessä ei käy oikeastaan koskaan mielessä, että voisi huomioida alustan muodon. Taas oli kakku vinossa, siinä tilanteessa kun nimi olisi keskellä. Onneksi tämäkään ei ole vakava asia.

Alareunan pallot vaativat kahden ihmisen työpanoksen, sen verran monta palloa tuli pyöriteltyä kakun reunaan.

Pysy mukana Tekila’s Bakeryn menossa seuraamalla Facebook, Instagram ja Pinterest sivuja!

 

Muita postauksia
Showing 2 comments
  • Johanna

    Hieno kakku!
    Pakko kommentoida ja kertoa että sinulla on kirjoitusvirhe sun esittelyssä ? Ajattelin että jos Mä kirjottaisin blogia niin haluaisin että mulle kerrottais jos olisin kirjoittanut jotain väärin ??

  • Tekila

    Kiitos kommentista! Kiva kun ilmoitit virheestä, käyn korjaamassa 🙂

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä