kategoriassa Foodlover

Ohje on poimittu 20.10. päivän Hesarin ruokaosiosta. “Ah, se on niin helppoa!” Sepä se, sitähän se on 🙂 Kunhan vain pääsee sinuiksi kohokasprojektin kanssa. Tämä onnistu täydellisesti maultaan ja kohoamiseltaan. Tietenkin esteettiset asiat vähän kosahti, mutta ei ne oo niin oleellisia kun kiire oli tehdä naposteltavaa, ettei mene lätkät sivusuun.

Taikina:
30 g voita
50 g vehnäjauhoja
2 1/2 dl maitoa
5 munaa
100 g gruyére juustoa
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
ripaus muskottipähkinää
Vuoan voiteluun:
Voita
Jauhoja

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot. Anna jauhojen kypsentyä hetki. Ota kattila hetkeksi liedeltä, jotta jauhojen kiehuminen loppuu. kaada sitten kattilaan maito. Anna seoksen kiehua hiljalleen, kunnes kastike on paksua. (Mulla se oli ihan tasanen massa jota vispilällä nostamalla nousi kiposta ylös. aikaa kului noin 2-4 minuuttia) Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä. Jätä odottamaan.

Voitele suorareunainen vuoka tai kohokasvuoka ja jauhota se kevyesti.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset yksitellen hieman jäähtyneeseen kastikkeeseen. Lisää myös juustoraaste. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä valkuaisvaahto kohokasmassaan nuolijalla käännellen. (Lisää ensiksi ruokalusikallinen vaahtoa massaan ja vatkaa se rivakasti kastikkeeseen, sitten loput massaa käännellen.) Kaada kohokasmassa vuokaan ja paista 190 asteessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Älä avaa uuniluukkua kesken paiston! (Oma kuppi oli noin 15 cm halkasijaltaan.)

Kohokas sopii pääruoaksi hyvin, lisukkeeksi vain sitten salaattia 🙂 Kohokkaan voi  myös jakaa annoskuppeihin, silloin vain vähemmän aikaa uunissa.

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä