kategoriassa Foodlover

Leivontafoorumilla on vielä muutaman päivän aikaa osallistua Joulukuun haasteeseen. Aiheena oli tällä kertaa tehdä maukas kahvikakku lahjaksi. Pystyin hyvin hyödyntämään omaa haastettani tähän haasteeseen! Eli valitsin kahvikakun Hummingbirdin kirjasta.

 

Pohja:
230 g huoneenlämpöistä suolatonta voita
650 g sokeria
5 kananmunaa
2,4 dl täysmaitoa
1 tl vanilja-aromia
0,25 tl sitruuna-aromia
0,25 tl neilikkaa
0,25 tl kanelia
0,25 tl inkivääriä
0,25 tl muskottipähkinää
400 g vehnäjauhoja
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa

Kuumenna uuni 170-asteiseksi.
Mittaa voi ja sokeri kuppiin ja vatkaa vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon, vatkaa jokaisen munan jälkeen taikina taasiseksi. Vatkaa joukkoon maito sekä vanilja- ja sitruuna-aromit.

Sihvilöi neilikka, kaneli, inkivääri, muskottipähkinä, jauhot, sooda ja suola erilliseen kulhoon ja sekoita. Lisää seos voivaahtoon ja vatkaa ainekset sekaisin.

kaada taikina vuokaan ja tasoittele pinta (iso vuoka, ei riitä perinteinen kakkuvuoka kaupasta) Paista kakkua uunissa 1h – 1h 10min tai kunnes kakku on kullanruskea ja sen keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu enää taikinaa. Annan kakun jäähtyä hetki vuoassaan ja kumoa se sittenr itilän päälle jäähtymään kokonaan.

Kuorrute:
3/4 dl vispikermaa
2 rkl voita
70 g fariinisokeria
1/2 vaniljatankoa
2 dl tomusokeria

Sihvilöi tomusokeri astiaan. Laita loput aineet kattilaan ja anna kiehua noin 3 minuutin ajan sekoittaen. Kaada seos tomusokerin päälle ja vatkaa sähkövatkaimella kuorrute vaaleaksi. Anna kuorrutteen jäähtyä, vatkaa sitä silti välillä sähkövatkaimella ettei pinta kohmetu.

Omat kommentit:
Ohje oli aika suuri suomalaiseen makuun. Normaalistihan Suomessa käytetään perinteisiä kahvikakkuvuokia, jotka ovat muistaakseni ripauksen yli litran. Itse käytin tähän jenkeistä tuttua vuokaa, joka on 10 cup:in kokoinen. Taikina mahtui juuri sopivasti vuokaa ja jäi vähän kohoamisvaraa. Myöskin henkilömäärä, monelle kakusta riittää oli kanssa aika pieni vain 12-16 hengelle. Veikkaan että tästä riittää 15-20 hengelle palaset teen tai kahvin kanssa nautittavaksi!

Kakku on vielä maustumassa viileässä, joten maanantaina selviää miten hyvää tämä olikaan! Tuoksu oli mitä parhain!

 

Muita postauksia
Showing 2 comments
  • Paula

    Julkaisetko kaikki reseptit kirjasta? Et pelkää kustantajaa? Mä en uskalla. 🙂 Ehkä jotkut harvat ja valitut.

  • Tekila

    Empä ole ajatellutkaan sitä asiaa niin. Taidan parit jättää pois, niin ei ole suora “kopio” :>

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä