kategoriassa Foodlover

Sain pyynnön tehdä kermapursotetun synttärikakun. Harvoin sitä pääsee tekemään kermapursotettuja kakkuja! Juttelin ystäväni kanssa kakkutilauksista ja hänelle tulevat tilaukset ovat lähes poikkeuksetta kermapursotettuja! Maakunnissa on siis eroa, minkälaiset kakut ovat trendissä. Minkälaisia kakkuja tilataan keski tai länsi Suomessa? Tai lapissa? Tämä otanta on vain PK-seudulta ja itä-Suomesta!

Jännitin kovin tämän kakun tekemistä. Viime kertaisesta kermapursottelusta on jo tovi. Se taisi olla tämä ristiäiskakku…Lisänä tässä kakussa oli vielä mansikka-vadelma kiille! Kiilteistä on vielä kauemmin aikaa kun kermapursottelusta. Kesän hääkakuissa käytin kiillettä mansikoiden päälle ja se oli kyllä “kauhea” kokemus kun kiille ei meinannut jähmettyä ollenkaan. Kakku ui kiilteestä ja pelkäsin sen sulattavan juustokakunkin.

Lopputuloksena kaikki onnistui hyvin. Pursotukset olisin voinut tehdä vähän tiheämmin, mutta taas sitten olisi kerma loppunut. Sen verran tiukasti sitä jäi pursotuspussin pohjalle.

kerma1

kerma1-2

kerma3

Pohja:
6 munan sokerikakkupohja

Täyte:
Marianne-mousse
Vadelmamousse

Kuorrute:
Mansikoita ja vadelmia pakkasesta
Vispikermaa

Otin myös muutaman kuvan muistoksi, miten kermapursotus tapahtui!

marjat
Stressailen mitä turhimmista asioista ja tässä kakussa stressassin muutaman päivän mistä löydän tuoreita mansikoita ja vadelmia. Kaupastahan niitä löytyi, mutta olivat kyllä sen verran kauhean näköisiä että päädyin pakaste versioihin. Seuraavaksi stressasin miten saan kiilteenä nätiksi, ettei kakku ole ihan litimärkä pakaste marjoista! Noh, eipä se ollut sitäkään. Pakastemarjat riviin ja kiillettä lusikalla päälle. Nätisti valui reunoille ja marjat pysyivät nättinä. Tulipahan tästäkin stressattua!

pursotus

pursotus1

Tämän viikon kakussa pääsen kanssa pursottelemaan ja täytyy kyllä ottaa päälityllaksi joku pienempi. Eihän tuonne mahdu marjoista tehdyistä synttärilukua ollenkaan!

 

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä