kategoriassa Foodlover

Captain America kakku lähti neljä vuotiaalle Kasper pojalle syntymäpäiväkakuksi. Captain America kakku sisälsi suklaakakkupohjan, marjamoussen ja valkosuklaamoussen.

Captain America on Marvelin luoma sarjakuvahahmo, jonka oikea henkilönimi on Steve Rogers. Suomeksi, Kapteeni Amerikka luotiin toisen maailmansodan aikaan supersotilasseerumin avulla. Kapteeni Amerikasta on tehty sarjakuvien lisäksi kolme televisioelokuvaa ja useita animaatioita.

captain-america-kakku-1

Captain America kakku on ajankohdaltaan juuri sopiva

Captain America kakku on ajankohtainen, kun 8.11. on Yhdysvaltojen presidentinvaalit, jossa valitaan yksi kahdesta huonosta vaihtoehdosta amerikan seuraavaksi presidentiksi. Captain America hahmoa käytetäänkin aika usein Amerikan henkisenä symbolina.

Lisää Captain American tekemisestä ->

captain-america-kakku-3

Captain america täytekakku

Captain America täytekakku sai pohjakseen suklaakakkupohjan, jonka olen Suklaapossun blogista alkujaan bongannut. Resepti löytyy myös blogistani vähän isompana versiona. Pienensin tätä ohjetta noin 30 %.

Täytteeksi tähän amerikka henkiseen täytekakkuun laitettiin marjamousse ja valkosuklaamousse.

captain-america-kakku-4

Captain Amerika kakun kuorrutin sokerikreemin laiton jälkeen tummansinisellä sokerimassalla. Alareunaan laitoin punaisia ja valkoisia suorakaiteenmuotoisia palasia kuvaamaan Captain American vyötä. Reunaan tehtiin myös kilpi. Kilven muodon sain pyöreillä muoteilla. Kakun yläosaan haluttiin tehdä illuusio, että kakku olisi avautunut juhlapaketin lailla ja kakun reunat menisivät rullalle. Tähän vaihtoehtoina olisi tehdä kakun kuorrutteesta sen verran paksu, että sen voisi leikata auki. Suomalaiseen makuun sokerimassa on sen verran makeaa, että en tahtonut turhaan laittaa kaksikerrosta sokerimassaa yläosaan. Tässä on myös riskinsä, jos se ei onnistu vaatii se koko kakun uudelleen kuorruttamisen. Tein siis yläosan koristelun erillisellä koristeella, jonka voi haluttaessa nostaa pois kakun päältä eikä sitä tarvitse syödä.

sokerimassakoriste

Leikkasin kaksi eriväristä sokerimassaympyrää saman kokoisiksi. Käänsin tämän ympäri, niin että sain punaisen puolen alaspäin. Leikkasin veitsellä viillot, nostin koko komeuden kakun päälle ja käänsin leikatut sakarat osoittamaan ulospäin. Leikkasin vielä kaksi tälläistä sakaraa pois, koska tahdoin tehdä tiiviimmän koristeen, niin että Captain America mahtuisi juuri sisälle. Käänsin vielä sokerimassatyökalulla sinisen reunan punaisen yli, että siitä tuli nätimpi ja yhdenmukaisempi. Nimi on tehty sokerimassamuottien avulla.

Captain America hahmon tein kolmessa eri osassa. Aluksi tein housut, painoin haarovälin sokerimassatyökalulla. Keskivartalon tein saman levyseksi, siihen kädet kiinni ja annoin kuivahtaa ennen vyön tekoa. Pään tein ihonvärisestä sokerimassasta ja päälle laitoin hellästi sinisen sokerimassapalasen, johon painoin silmille aukot. Päälle laitoin ihonväristä sokerimassaa ja tein silmät. Korvat ja kypärän siivet tein viimeiseksi. Kilpi on irtonainen, se nojaa vain hahmoa vasten.

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä