kategoriassa Foodlover

Arkkukakku aarteineen lähti kuusi vuotiaan Seanin syntymäpäiville. Arkkukakun olen kerran tehnyt, mutta se meni MeNaiset lehden lehtijuttuun. Arkkukakusta toivottiin riittävän 10:lle syöjälle. Arkkukakun kansi on myös syötävää vaahtokarkki-riisimuromassaa.

Arkkukakku aarteiden kanssa

arkkukakku-3

Lue lisää arkkukakun tekemisestä ->

Arkkukakun pohja on viiden munan sokerikakkupohja 23 cm x 15 cm kokoinen. Täytteenä kakussa on vadelmamoussea ja maitosuklaamoussea. Kakku on vähälaktoosinen täytteeltään.

arkkukakku-6

Arkun pohjan kuorrutin aluksi ruskealla sokerimassalla ja tämän jälkeen leikkasin soiroja ruskeasta sokerimassasta laudoiksi. Lautoihin käytetyn sokerimassan värjäsin ruskean, mustan ja viininpunaisen sokerimassan sekoituksesta. Soiroihin painoin sokerimassatyökalulla viivoja puun syiksi. Reunoihin laitoin kullankeltaista sokerimassaa johon painoin kuviokaulimella pieniä jälkiä.

Arkun kannen tein riisimurovaahtokarkki massasta ja kun kansi oli kuivahtanut kuorrutin sen ruskelalla sokerimassalla ja laitoin siihen vastaavasti laudat ja reunukset, miten itse arkkuun.

Arkun väliin laitoin aarteiksi erilaisia irtokarkkeja. Suklaisten karkkikolikoiden löytäminen oli haastavampaa. Jouduin tyytymään Prismasta löydettyihin ylihintaisiin Muumi kolikoihin, joita oli vain sekaväreinä eikä kullanvärisinä.

Muita postauksia

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä