kategoriassa Foodlover

Pohja:
150 g digestiveä / kaurakeksiä
50 g voita
1 tl vaniljasokeria

Murusta keksit palasiksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja vaniljasokeri. Taputa muruseos 24 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin viilentymään.

Täyte:
400 g tuorejuustoa (ei vähärasvaisia!)
2 dl sokeria
1/2 dl sitruunamehua
1 1/2 rkl vaniljasokeria
1/2 dl maissitärkkelysjauhoja
4 kananmunan keltuaista
4 kananmunan valkuaista
3 1/3 dl kuohukermaa

Anna tuorejuuston lämmetä noin tunti huoneenlämmössä. Sekoita tuorejuusto, sokeri, sitruunamehu, vaniljasokeri, maissitärkkelys ja keltuaiset yhteen tasaiseksi massaksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kerma juustotäytteeseen nostellen, tai varovasti sekoittaen. Nostele valkuaiset joukkoon.

Paista juustokakkua 150 asteisessa uunissa noin 60-75 minuuttia. Anna kakun jäähtyä raollaan olevassa uunissa ja sen jälkeen pöydällä viileäksi. Nosta tämän jälkeen jääkaappiin vetäytymään yöksi.

Juuri ennen tarjoilua tee karamellisoidut omenat.

Karamellisoidut omenat:
500 g omenia
50 g voita
0,5 dl fariinisokeria1 tl kanelia

Kuori omenat. Lohkoa omenat viipaleiksi. Lämmitä voi ja fariiisokeri pannulla kullanruskeaksi karamelliksi. Kääntele omenia karamellissa noin 2 minuuttia, että omenat pehmenevät. Kaada omenat ja karamelli juustokakun päälle juuri ennen tarjoilua.

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä