kategoriassa Foodlover

Elämäni ensimmäiset vappumunkit tuli tehtyä. Maistuhan ne mitä parhaimmalle oman siman kanssa. Resepti on Maku-lehdestä.

Munkkitaikina:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 1/2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
2 munaa
13-14 dl vehnäjauhoja
1 dl voisulaa
Paistamiseen:
1,5 l rypsiöljyä
Täyte:
Maitoa
Vaniljakremejauheta
Päälle:
Sokeria

Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Sekoita joukkoon sokeri, kardemuma, suola, munat ja vajaa puolet jauhoista. Alusta taikinaan rasva ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa kunne se irtoaa kädestä ja kulhon reunoista. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaisesti noin 30 minuuttia.

Vaivaa taikina jauhoitetulla pöydällä tasaiseksi. Leivo taikinasta munkkeja pyörittämällä, rinkuloina tai ottamalla piparimuotilla eri muotoisia munkkeja.

Kuumenna öljy 170-180 asteeseen. Pudota 2-3 munkkia kerralla öljyyn ja paista 1-2 minuuttia per puoli. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle jäähtymään. Täytä vaniljakremellä ja sokeroi.

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä