kategoriassa Foodlover

Uusimmassa Maku-lehdessä on mahtavia reseptejä! Tämän kun näin, ajattelin heti mielessäni “tottakai! Tietenkin whoopiestä saa tehtyä jouluisen version” Jotenkin tuli vähän “tyhmä” olo, etten itse tajunnut tätä ennenkuin luin reseptin. Tosin versioita tästä voi tehdä monta ja tämkään ole täysin identtinen mikä lehdessä oli.

Noin 20 kpl

Woopiet:
50 g voita
1/2 dl rypsiöljyä
1 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
1 muna
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl piparkakkumaustetta
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl leivinsokeria
1/2 tl suolaa
3/4 dl maitoa

Täyte:
2 dl vispikermaa
1 1/2 dl luumumarmeladia
1/2 dl fariinisokeria
2-4 piparkakkua

(1 dl puolukkahilloa)

Vatkaa pehmeä voi, öljy ja sokerit vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Lisää lopuksi maito. Pursota taikinasta noin 3 cm halkaisijaltaan olevia pyörylöitä pellille leivinpaperille. Jätä väliin leviämisvaraa. Paista 175-asteisessa uunissa 12-14 minuuttia. Keksit saa jäädä pehmeiksi.

Valmista täyte. Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon luumumarmeladi ja fariinisokeri. Murskaa piparkakut.

(Levitä puolukkahilloa jäähtyneisiin whoopiepohjiin.) Levitä täytettä pohjalle ja murusta päälle piparkakkua. Nosta kannet päälle. Huiskauta päälle tomusokeria. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.

Omat kommentit:
Ihanan jouluinen maku, ehkä vähän enemmän voisi korostaa piparista tuttuja makuja. Täytteestä jätin pois puolukan, minun mielestäni se oli vähän liikaa tähän makumaailmaan.

Muita postauksia
Comments
  • Paula

    Maku-lehti on kyllä mainio. Itsekin ihastelin monia reseptejä taas. Jouluna tulee tehtyä varmaan jotain niistä kalaresepteistä.

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä