kategoriassa Foodlover

Fantasiakakkuja tehdessä saa olla kiitollinen että aihealueet ja ideat vaihtuvat kakkutilauksissa kokoajan. Ensimmäistä kertaa pääsin kokeilemaan onnistuuko koirarodun muotoilu kakun muotoon. Aihe oli vähän jännittävä, mutta hyvillä mielin lähdin mukaan haasteeseen. Etsin Pinterestistä aluksi ideoita bokseri kakun tekoon ja löysinkin vähän vastaavan kuvan, joka oli tehty mopsista. Tämän idean pohjalta lähdin toteuttamaan oikean värityksen mukaan Simballe omaa kakkua. Bokseri Simba täytti 10 vuotta ja tällä kakulla juhlittiin Simban synttäreitä, mutta tämä oli tarjolla ihmisvieraille. Tarina ei kerro minkälaiset herkut Simba itse sai.

Bokseri kakku

bokseri kakku

Bokseri kakku sai pohjakseen 4 munan sokerikakkupohjan 20 cm vuokaan. Täytteeksi kakkuun laitettiin valkosuklaamoussea ja mustaherukkamoussea. Kokeilin ensimmäistä kertaa Valion mustaherukkamoussea osaksi mousseen ja ensikokemus oli hyvä. Tämän avulla en joutunut lisäämään mousseen sokeria ollenkaan. Käytin silti ohessa mustaherukkapyrettä, en ihan ilman sitä mustaherukkamoussea alkaisi tekemään.

Ohjeita ja vinkkejä tekoon ->

boxer kakku-1

Kun kakku oli täytettynä yön yli vetäytynyt jääkaapissa leikkasin sen yläreunasta pyöreämmäksi. Nämä ylijäämäpalaset laitoin takaisin kakkuun ja tein niillä muotoja kasvoihin. Muutamat juovat otsaan ja poskiin. Nenän osaa myös korotin aavistuksen. Kakun kuorrutin sokerikreemillä ja muotoilin vielä sen avulla muodot nätimmiksi ja tasasin kulmikkuudet pois.

Sokerimassaan sekoitin valkoista, ruskeaa ja inasen mustaa, jotta sain sokerimassasta vähän tummemman. Sokerimassa kannattaa jättää vähän paksummaksi, jotta se ei repeile muotoillun kakkupohjan päällä. Taputtelin muodot käsin ja avustin vielä sokerimassatyökalulla, jotta sain sokerimassan tasaiseksi joka paikasta. Seuraavaksi leikkasin mustan maskin Simballe, tämän jälkeen posket, silmät ja nenän. Korvia varten tein marmoroitua sokerimassaa, jotta sain korviin vähän mustan vivahdetta mitä Simballa on oikeasti korvissa. Viimeiseksi tein naamaan pienet valkoiset merkit, jotka kuuluivat myös asiaan. Aluksi mietin että olisin ne maalannut, mutta päädyin loppujen lopuksi käyttämään sokerimassaa.

Kakun alareunaan tein punaisen pannan ja hopeasta nimikyltin iällä.

Muita postauksia

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä