Juustokakut

Juustokakut, tuorejuustokakut ja muut hyydykekakut erilaisin variaatioin. Juustokakut ovat yleensä hyydytettäviä tuorejuustokakkuja tai uunissa tehtäviä kakkuja. Hyydykekakut ovat taas kermaan tai munavaahtoon tehtyjä hyydytettyjä kakkuja. Kakun voi hyydyttää liivatteella, agavella tai vaikkapa vaahtokarkeilla!

Juustokakuista löytyy myös blogini puolelta kuvia ja tarinoita kakkujen takaa. Juusto- ja tuorejuustokakut löytyvät saman linkin takaa. Hyydykekakut ovat taas omana kategorianaan.

Juustokakun ja hyydykekakun pohja voi olla monelainen. Useimmiten pohja on tehty kekseistä, kakkupohjasta tai muropohjasta.

Juustokakut voivat olla lähes mitä tahansa…

Pohjavaihtoehtoja

  • Digestive-keksi, kaurakeksi, piparkakku tai muu lempparikeksi.
  • Kakkupohja (esim. suklainen, sokerikakku)
  • Pähkinäinen pohja

Täyte-esimerkkejä

  • Vaniljapohjainen, jonka päälle kiille (passion, vadelma, mustikka…)
  • Likööripohjainen (Baileys on suosittu, mutta esimerkiksi myös kissanminttu ja kahvi ovat hyviä)
  • Marjapohjainen (mansikka, mustikka, vadelma, mitä vain…)
  • Hedelmäinen (mango, banaani, appelsiini…)
  • Suklainen (After Eight, Daim, maitosuklaa, valkosuklaa tai joku muu lempisuklaa?)

Juustokakut tehdään pääsääntöisesti pyöreisiin vuokiin. Halkaisijaltaan 18 cm – 26 cm. Siitä suuremmat kakut ovat järkevämpi tehdä suorakaiteenmuotoisiksi, jotta palasen leikkaaminen on helpompaa.

Alla näet muutamia juusto- ja hyydykekakkuvaihtoehtoja.