Site icon Tekila's Bakery

Vegaaninen suklaakakkupohja

Vegaaninen, gluteeniton, maidoton, pähkinätön suklaakakkupohja sopii useamman allergisen kakkupohjaksi. Se maistuu myös muille, ero normaaliin pohjaan on vain häilyvä. Minulta jäi tätä kakkupohjaa vähän yli kakusta ja mutustelin sen huomaamatta parempiin suihin, varo vain ettei itselle käy samoin!

Vegaanisen suklaakakupohjan resepti

Vegaaninen suklaakakkupohja
0 starts (0 ratings)

Annoskoko: 22-26 cm vuokaan

Ainekset

  • 4 dl suklaan makuista riisimaitoa (Alpro)
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 tl omenaviinietikkaa
  • 1 tl psyliumia
  • 1,5 dl intiaanisokeria
  • 4 dl riisijauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 4 rkl kaakaojauhoa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl ksantaania
  • ripaus suolaa
  • 1 tl vanilja aromia
  • 1 iso luomu banaani

Ohje

    Esivalmistelut:
  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa 20 – 26 cm irtopohjavuoka. 20-22 cm irtopohjavuoan avulla saat kaksikerroksisen kakkupohjan. 24 – 26 cm irtopohjavuoalla saat yksikerroksisen pohjan.
  2. Pohjan teko:
  3. Sekoita riisimaito, öljy, psylium, omenaviinietikka yhteen ja anna seistä hetken aikaa.
  4. Sekoita kuivat aineet yhteen.
  5. Muussaa banaani soseeksi. Sekoita banaanisose nesteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  6. Sekoita kuivat aineet joukkoon ja sekoita nopeasti sekaisin.
  7. Paistaminen:
  8. Kaada taikina vuokaan ja nosta uuniin. Riippuen vuoan koosta, mitä matalampi kakusta tulee, sitä pienempi paistoaika on. Vähintäänkin 15 minuuttia, mutta minulla 20 cm vuoan kanssa paistoaika oli lähempänä puolta tuntia. Testaa kypsyyttä tikulla, että pohja on varmasti kypsä.
  9. Lopuksi:
  10. Anna vegaanisen suklaakakkupohjan vetäytyä vähintäänkin kylmäksi ennen kuorruttamista. Pohjan voi tehdä myös etukäteen ja antaa vetäytyä yön jääkaapissa.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
4.5.2.11
https://www.tekila.fi/vegaaninen-suklaakakkupohja/

Vegaaninen suklaakakkupohja soveltuu esimerkiksi tämän kalorikakun pohjaksi

Exit mobile version