Site icon Tekila's Bakery

Punajuuri mokkapalat

Punajuuri mokkapalat saavat mehevyydensä punajuuresta. Punajuuri tuo samanlailla mehevyyden leivonnaiseen, mitä porkkana porkkanakakkuun. Punajuuren ihana väri näkyy myös leivonnaisessa, vaikka suklaa sen suurimmaksi osaksi peittää.

Tämän vuoden sadonjako alkaa olemaan jo loppusuoralla. Juureksien osalta tämän huomaa kaupan tarjonnasta. Saatavilla on paljon erilaisia juureksia ja vihanneksia todella edulliseen hintaan. Punajuurien kilohinta huitelee jossain kahden euron tietämillä, joten näistä punajuuri mokapaloista saa edullisesti sadonkorjuuhengen mukaisen leivonnaisen.

Punajuuri mokkapalat on nopea tehdä, eniten aikaa menee punajuuren raastamiseen, mutta sekin on nopeasti hoidettu. Punajuuren lisäämisellä mokkapaloihin saadaan ihanaa mehevyyttä. Punajuuri hukkuu joukkoon huomaamattomaksi mehevyydeksi.

Onko punajuuri mokkapalat sittenkin liian terveellisen kuuloinen resepti? Kokeile blogini yhtä suosituinta reseptiä, Omar paloja.

Punajuuri mokkapalat

Käytin reseptissä spelt vehnäjauhoja, kun näitä oli jäänyt pussin pohjalle juuri sopivasti. Voit myös haluttaessa ainakin osittain käyttää täysjyväjauhoja. Täysjyväjauhoilla voi korvata ainakin 1/3 osan jauhomäärästä. Suklaaksi valitsin 54% tumman leivontasuklaan. Olen testannut reseptin myös käyttämällä Fazerin tummaa suklaata, joten se sopii myös haluttaessa tähän reseptiin. Maitosuklaa on vähän liian makea suklaa tähän leivonnaiseen, joten sitä en yksistään käyttäisi, mutta esimerkiksi 2/3 osaa maitosuklaata ja 1/3 osa tummaa suklaata on hyvä sekoitussuhde.

Reseptistä riittää noin 20 palasta, riippuen miten suuria palasia leikkaat. Resepti tehdään 20 x 30 cm vuokaan, mutta halutattaessa reseptin voi helposti kertoa 1,5:llä ja näin tehdä suoraan syvään uunipeltiin.

Punajuuri mokkapalat resepti ->

Voit tehdä punajuuri mokkapalojen kuorrutteen myös perinteisellä mokkapalakuorrutteella. Tässä kuorrutteessa kahvi on vaihdettu espressojauheeseen, koska kahvia lisäämällä täytteestä tulisi liian löysää. Tässä kuorrutteessa on tarkoitus, että se jätetään täyteläiseksi ja pehmeäksi. Koristele mokkapalat perinteiseen tapaan nomparelleilla. Käytin itse tähden muotoisia nomparelleja joita tilasin viime kerran tilauksen mukana englannista. Ovat ihanan keltaisia, valitettavasti kuvat eivät anna oikeutta näille nomparelleille.

Punajuuri mokkapalat

Punajuuri mokkapalat
0 starts (0 ratings)

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Paistoaika: 30 minuuttia

Kokonaisaika: 45 minuuttia

Astia: 20 cm x 30 cm vuoka

Annoskoko: 18-22 palasta

Ainekset

    Pohja:
  • 300 g punajuurta
  • 150 g voita
  • 100 g tummaa suklaata
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 4 dl spelt vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • Kuorrutus:
  • 100 g tummaa suklaata
  • 25 g voita
  • 100 g mascarbonejuustoa
  • 1-2 dl tomusokeria
  • 2 tl espressojauhetta

Ohje

    Pohja:
  1. Kuori ja raasta punajuuret hienoksi raasteeksi. Paloittele voi ja suklaa vesihauteen päälle astiaan. Kuumenna kunnes voi ja suklaa on sulanneet yhteen. Jätä hetkeksi jäähtymään.
  2. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon vähän jäähtynyt suklaaseos.
  3. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos ja punajuuriraaste taikinan joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääntele myös reunoille jäänyt taikina mukaan taikinaan.
  4. Vuoraa leivinpaperilla uunivuoka, kooltaan 20 cm x 30 cm. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25-35 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tarvittaessa tikulla. Nosta jäähtymään.
  5. Kuorrutteen teko:
  6. Paloittele suklaa ja voi kulhoon ja sulata vesihauteessa. Anna suklaan jäähtyä hetken aikaan. Lisää joukkoon mascarbone ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Sekoita joukkoon sokeria sen verran, kun tuntuu sopivalta. Maksimissaan tuon 2 dl, muuten täytteestä tulee liian jämäkkää. Mausta kuorrute espressojauheella Kaada kuorrute kakkulevyn päälle ja leikkaa annospalasiksi.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
4.5.2.11
https://www.tekila.fi/punajuuri-mokkapalat/

Nämä mokkapalat säilyvät jääkaapissa säilytettynä kolmekin päivää. Nosta tarjoiltavat mokkapalat huoneenlämpöön hetki ennen syöntiä. Päällä oleva suklaa lämpenee näin mukavammin syötäväksi. Haluttaessa mokkapalat kestävät myös pakastuksen. Suosittelen leikkaamaan mokkapalat annospalasiksi ennen pakastusta. Sulavat näin nopeammin tarjoiltavaksi.

Exit mobile version