Site icon Tekila's Bakery

Prinsessakakku – Princesstårta

Berliinistä palauduttu! Kävimme pitkällä viikonloppureissulla Berliinissä. Sieltä on myös muutamat tarinat ja kuvat, jotka jaan myöhemmin. Prinsessakakku on ollut ajatuksissa tehdä useamman vuoden, mutta jotenkin nämä selkeät ja yksinkertaiset ideat jäävät toteutumasta jostain syystä. Nyt otin härkää sarvista ja päätin, että teen perinteisen prinsessakakun kun saan seuraavan kerran vieraita. Vieraat ilmoittivat tulostaan, joten ei muuta kun prinsessakakkua tekemään!

Prinsessakakku on kotoisin Ruotsista ja sen alkuperäinen nimi on Prinsesstårta.

Perinteinen prinsessakakku

Pohja on tehty 22 cm vuokaan, tällä samalla taikinalla saadaan myös 24 cm leveään irtopohjavuokaan tehty pohja.

Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria

Pohja tehdään normaaliin sokerikakkupohja tyyliin. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sihtaa kuivat aineet osissa sokerivaahtoon ja kääntele taikina tasaiseksi. Paista pohjaa noin 20-30 minuuttia 175 asteessa. Testaa kypsyyttä tarvittaessa tikulla.  Anna pohjan vetäytyä mielummin yön yli jääkaapissa, jotta se on helpompi leikata osiin.

Kun on kakun kokoamisen aika, leikkaa pohja kolmeen osaan ja laita yksi osa tarjoiluastialle odottamaan vadelmahilloa.

Vadelmahillo:
150 g vadelmia
075 g hillosokeria (tai vähän enemmän normaalia sokeria)

Kiehauta vadelmat pienessä tilkassa vettä ja laita sekaan sokeri. Anna hillon kiehua 10 minuuttia. Anna hillon jäähtyä noin 30 minuuttia kattilassa ja nosta sen sen jälkeen jääkaappiin vetäytymän. Hilloin voit tehdä jo etukäteen esimerkiksi edellisenä iltana.

Kermatäyte:
2 dl vispikermaa
1 dl vaniljakreemijauhetta
3 dl kylmää vettä
vaniljasokeria

Voit myös keittää vaniljakiisselin maidosta ja munista. Vaniljakiisselin ohje löytyy esimerkiksi täytteistä, mutta suosittelen tekemään sillä ohjeella puolikkaan annoksen.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja jätä odottamaan. Vatkaa vaniljakreemijauhe veteen paketin ohjeiden mukaan. Kääntele täytteet yhteen niin täyte on valmis.

Kuorrutteeksi:
2 dl kuohukermaa
250 g vihreää marsipaania
tomusokeria

Prinsessakakun kokoaminen:

Levitä ensimmäiselle pohjalle vadelmahillo. Nosta toinen pohja päälle. Levitä kermatäyte toiselle pohjalle, täytteen voi jättää vähän koholle keskeltä. Nosta viimeinen pohja päälle ja painele pohjaa vähän ympyrän muotoon. Vatkaa 2 dl kermaa vaahdoksi ja levitä se kakun päälle, keskelle vähän enemmän mitä sivuille. Kauli marsipaani tasaiseksi levyksi ja nosta se kakun päälle. Tasoita reunoilta ja koristele kakku päältä oman maun mukaan.

Salaisuuksia…

Päällystin elämäni ensimmäisen kerran täytekakun marsipaanilla. Hämmennyin kuinka helposti se sujui. Muistikuvani noin viiden vuoden takaa olivat sen verran erilaiset, että olin skeptinen miten tässä käy. Siihen aikaan marsipaanit olivat kaupassa enemmän ja vähemmän kovia, kun en ymmärtänyt päivämääriä katsoa. Nyt löytyy ihanan samettisen pehmeitä marsipaaneja useissa eri väreissä!

Exit mobile version