Site icon Tekila's Bakery

Porkkanakakku passion-valkosuklaamoussella

Blogiringin kesäbileiden yksi kohokohdista oli Dansukkerin Kakkumestari tittelin jako. Tasaväkisessä kisassa oli seitsemän erilaista kakkua. Mukaan mahtui Prinsessakeittiön pavlova, Dr. Sugarin Ananaskakku, Yummy bakerin ihanainen suklaakakku, Pullahiiren Converse kakku, Pikku Murusia blogin hurmaava mustikkapiirakkakakku ja Kakkukatrin kerroskakku joka voitti koko kisan.

Osallistuin itse kisaan porkkanakakulla jonka täytin passion-valkosuklaamoussella ja kuorrutin passion marenkivoikreemillä. Haastoin itseäni tässä kakussa sen verran, etten käyttänyt ollenkaan sokerimassaa tai väriaineita.

Porkkanakakku passion-valkosuklaamoussella

Lue resepti tähän ihanuuteen ->

Pohjaa varten tarvitset kaksi 20 cm irtoreunaista kakkuvuokaa.
Lämmitä normaali uuni 160 asteeseen.
Porkkanakakkupohja
5 munaa
3,75 dl Dansukker Siro hienoasokeria
3,75 dl vehnäjauhoja
2,5 tl soodaa
1,8 tl leivinjauhetta
2,5 tl kanelia
1,25 dl öljyä
5 normaalikokoista porkkanaa, hienoksi raastettuna
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhoihin muut kuivat aineet. Sekoita hitaalla teholla jauhot muna-sokerivaahdon joukkoon. Kaada öljy joukkoon, sekoita tasaiseksi. Kääntele porkkanaraaste joukkoon. Kaada kakkupohja kahteen öljyttyyn / leivinpaperoituun irtopohjavuokaan ja nosta uuniin noin 20-25 minuutiksi paistumaan. Seuraa pohjien kypsymistä, jos pohjat lätsähtävät uunissa, kerroksista tulee epätasaisia, mutta makuun se ei vaikuta. Pohjat pitää nostaa uunista, juuri kun ne ovat kypsiä, niin rakenne ja muoto on näin parhaimmillaan.
Anna pohjien vetäytyä noin 15 minuuttia irtopohjavuoassa. Nosta sen jälkeen ritilälle ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Nosta pohjat tämän jälkeen muovipussissa jääkaappiin vetäytymään seuraavaan päivään.
Passion-valkosuklaamousse
225 g valkosuklaata
100 g kuohukermaa
200 g vaniljatuorejuustoa (tai maustamatonta)
500 g vispikermaa
125 g passionmehua
20 g liivatetta (5 isoa liivatelehteä)
0,5 dl valkosuklaalikööriä (tai muuta nestettä)
100 g valkosuklaarouhetta
Laita kuohukerma teräskulhoon ja nosta se vesihauteen päälle. Kaada lämpimään kermaan valkosuklaa ja anna hetken sulaa rauhassa, sekoita tasaiseksi. Lämmitä tarvittaessa hetki lisää, niin että suklaa on kokonaan sulannut. Älä ylivatkaa / sekoita suklaata. Nosta huoneenlämpöön jäähtymään ja siitä jääkaappiin.
Kun valkosuklaakuohukerma on jäähtynyt jääkaappikylmäksi, jatka täytteen tekoa.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Purista / sulata passionmehu. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa valkosuklaakuohukerma vaahdoksi, älä ylivatkaa ettei rasva erotu suklaasta. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita passionmehu joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Kiehauta kattilassa valkosuklaalikööri (tai muu neste) ja liota liivatteet siihen. Kaada liivatteet norona valkosuklaatuorejuustoseokseen. Laita 1/3 osa kermasta joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Kääntele loput kermasta täytteen joukkoon.
Kakun kokoaminen:
Leikkaa kakku 4 osaan (halutessasi kolmeen tai jopa viiteen, riippuen miten kakkupohja on kohonnut)
Laita tarjoilualustalle ensimmäinen kakkupohja. Laita ympärille irtopohjavuoka / reunuskalvo. Laita 1/3 osa (tai 1/2 osa tai 1/4 osa) täytteestä ensimmäiselle kerrokselle. Nosta kakkupohja päälle ja toista, niin monesti kun haluat ja aineita riittää. Nosta kakku jääkaappiin vetäytymään yön yli.
Tarjoilupäivänä tee passion-marenkivoikreemi.
Passion-marenkivoikreemi
100 g valkuiaista
200 g Dansukker taloussokeria
300 g suolaamatonta huoneenlämpöistä voita
100 g passionmehua
Paloittele voi, niin että se on huoneenlämpöistä kun käytät sen. Sulata/purista passionmehu valmiiksi. Erottele valkuaiset keltuaisista. Keltuaisisita voit tehdä esimerkiki creme bruleeta. Nosta valkuaiset teräskulhoon ja vesihauteen päälle. Sekoita sokeri joukkoon. Lämmitä valkuais-sokeriseosta niin, että sokeri sulaa valkuaisiin. Huomaat kyllä, kun sokeri ei rahise enää kupin reunoihin.
Kaada seos yleiskoneeseen ja vatkaa se sveitsiläiseksi marengiksi. Marenki muodostuu nopeastikkin, mutta vatkaa niin kauan että marenki on huoneenlämpöistä. Laske yleiskoneen teho hiljaiselle. Sekoita joukkoon pala kerrallaan voita, niin että edellinen voikuutio on sekoittunut marengin joukkoon ennen seuraavan lisäämistä. Kun kaikki voi on lisätty marenkivoikreemi todennäköisesti on lirua / rakeista, jatka vain vatkaamista niin että marenkivoikreemi muuttuu kiiltäväksi kreemiksi. Kaada lopuksi norona, hitaasti passionmehu joukkoon.
Nosta kakku jääkaapista ja kuorruta se marenkivoikreemillä kauttaaltaan. Nosta jääkaappiin jäähtymään, kuorruta uudemman kerran marenkivoikreemillä. Toista kuorrutuskerroksia niin useasti, että saat tasaisen pinnan tai vaihtoehtoisesti marenkreemi loppuu.

@Thrill me tonight

Kakkumestarikisa tehtiin yhteistyössä Blogiringin ja Dansukkerin kanssa.

Exit mobile version