Site icon Tekila's Bakery

Perinteinen kinkkuvoileipäkakku, sittenkin parempi?

Muutama päivä sitten laitoin blogiin voileipäkakkujen haastajan, täytetyn maalaisleivän. Eihän se aivan taida voileipäkakkuja syrjäyttää, mutta hyvä herkku pieniin juhliin, picniceille tai iltapalaksi perheelle.

Pääsin tekemään perinteistä kinkkuvoileipäkakkua pitkästä aikaa. Viimeksi viime kesänä tein voileipäkakkuja. Mielummin teenkin kakkuja, mutta tottakai tilauksesta näitäkin teen.

Perinteinen kinkkuvoileipäkakku

Perinteisestä kinkkuvoileipäkakusta riittää noin 20 herkuttelijalle. Leipää muokkaamalla voi valita kuinka ruokaiseksi tämän tekee. Hötöisellä vehnäleivällä ja täysjyväleivällä on eronsa. Kokeile myös vaihtelun vuoksi esimerkiksi ruispohjaista paahtoleipää.

Perusjutut:
2 pakettia Reilu vehnälese paahtoleipää
n. 4 dl kasvislientä (riippuen leivästä, varaa lientä noin 5 dl, ettei lopu kesken)

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Kiehauta vesi ja kaada joukkoon paketin ohjeen mukaa kasvislientä. Jätä kasvisliemi jäähtymään.

Täyte 1.
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g pippuri-yrtti tuorejuustoa
150 g Creme-Francea
300 g palvikinkkua
1 maustekurkku
1 valkosipulin verso
2 kevätsipulin versoa
suolaa
mustapippuria

Pilko palvikinkku, maustekurkku ja versot pieniksi palasiksi. Notkista tuorejuustot sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon creme france ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon muut aineet ja mausta suolalla ja pippurilla.

Täyte 2.
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g Creme-Francea
puolikas kurkku
paprika
provence yrttimaustetta
suolaa
mustapippuria

Pilko kurkku ja paprika pieniksi palasiksi. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon creme france. Kääntele joukkoon paprika ja kurkku ja mausta maustein.

Perinteisen kinkkuvoileipäkakun kokoaminen

Laita neliön muotoiseen reunusvuokaan oikeat mitat, niin että voit kiristää  3  x 3 leipää tiukasti toisiinsa. Laita väliin kelmua, jonka avulla voit kääriä voileipäkakun.

Kostuta voileivät kasvisliemellä. Levitä täyte 1 tasaisesti leipien päälle. Laita keskikerros leipiä päälle ja kostuta kasvisliemellä. Levitä täyte 2 tasaisesti leipien päälle. Laita kansikerros leipiä päälle. Kostuta tasaisesti. Kääri valmis voileipäkakku kelmuun ja nosta päälle tasaisesti painoja. Anna voileipäkakun vetäytyä yön yli jääkaapissa ennen koristelua.

Perinteisen voileipäkakun viimeistely

Kuorrute:
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g Creme Francea

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja Creme France. Vatkaa tasaiseksi.

Leikkaa voileipäkakun reunat tasaiseksi. Levitä palettiveitsellä 2/3 osa kuorrutteesta kakkuun. Pursota loput halutulla tyllalla yläreunaan.

Voileipäkakun päälle:
Kirsikkatomaatteja
Kurkkua
Salaatinlehtiä
Herneenversoja
Fetaa

Koristele voileipäkakun päällys mielenmukaan.

Exit mobile version