Site icon Tekila's Bakery

Pehmeät kermatoffee karkit

Miehelle oli iskenyt niin kauhea sokerin himo, että alkoi googlettelemaan ohjetta miten tehdä Salmannin toffeeta. Hänen lemppari karkkinsa kun on. Hetken katsottua touhuamista tulin osalliseksi projektiin, ettei lemppari kattilani pohja pala kinuskin mukana. Ohjeeksi valikoitui Onnelasta blogin kermatoffee.

Ohje pienin muutoksin:
1 prk keittettyä kondensoitua maitoa
1 dl vaaleaa siirappia
50 g voita
2 dl kuohukermaa

Sekoita kaikki yhteen kattilassa ja aloita toffeen keittäminen. Aloita viileämmällä lämmöllä hetki, että ainekset sulavat yhteen. Nosta lämpöä ja anna kiehua noin 20 – 30 minuuttia liedestä riippuen. Kun seos on saostunut, nosta lämpöä ja sekoita reippaasti noin 10 – 15 minuuttia. Kaada valmis seos vuokaan jossa on leivinpaperi pohjalla. Tasoittele tasaiseksi ja anna jäähtyä huoneen lämmössä. Leikkele jäähtyneestä massasta muotilla palasia.

Omat kommentit:Onnelan ohjeissa on selkeät kuvat, joten suosittelen niitä vilkaisemaan! Toffeesta tulee ihanan pehmeää ja se sulaa suuhun! Ei ole pelkoa, että hampaat tippuisivat!

Exit mobile version