Site icon Tekila's Bakery

Monipuolinen kurpitsansiemen

Go Green kampanjassa siirrytään viimeiseen blogiviestiin. Tällä kertaa sain runsaan paketin siemeniä ja linssejä. Linssit tulivatkin jo ensimmäisessä blogiviestissä tutuksi esimerkiksi granolan muodossa, kannattaa ehdottomasti tutustua. Ohessa voi esimerkiksi paahtaa kurpitsansiemeniä.

Kurpitsansiemen on sen verran monipuolinen siemen, että se maistuu paahdettunakin erittäin hyvältä. Yleensä käytänkin salaateissa siemeniä tuomaan vähän rouhevuutta ja terveellisiä rasvoja, mutta yleensä siemenvalinnat menevätkin cashewpähkinään tai manteliin, mutta tutustuessani kurpitsansiemeniin, huomasinkin niiden olevan lähes yhtä hyviä vaihtoehtoja salaattiin laitettavaksi mitä muut siemenet ovat. Kurpitsansiemenissä on lähes 44% rasvahappoja ja siitä lähes puolet on Omega 6 linohappoja, hyviä siemeniä siis!

Kurpitsakakku on makeahko, koska siinä on sokeria ja kurpitsa on aavistuksen makeaa. Kurpitsakakkua voi syödä sellaisenaan, mutta esimerkiksi sitä voi voidella esimerkiksi maustamattomalla tuorejuustolla.

Kurpitsakakku paahdetuin kurpitsansiemenin

Kurpisansiemenet sopivat kurpitsakakun päälle kun nenä päähän. Käytin reseptissä maustamattomia kurpitsansiemeniä, mutta Go Greenillä on valikoimassa paahdettuja kurpitsansiemeniä, jotka sopivat hyvin tähän reseptiin käytettäväksi.

Taikinasta riittää yhteen leipävuokaan. Tarvittaessa voit käyttää esimerkiksi 20 cm irtopohjavuokaa, jos sinulla ei ole leipävuokaa käytettävissä.

Ainekset

200 g jauhoja
1 dl sokeria
3/4 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl muskottipähkinää
1/4 tl kardemumma
1/2 tl kanelia
1/4 tl maustepippuria
1/4 tl neilikka
2 munaa, kevyesti vatkattuna
250g kurpitsasosetta
115 g rypsiöljyä
1/2 tl vanilja
1/2 pussia Go Green kurpitsansiemeniä

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Lisää isoon kulhoon sihvilän läpi kaikki kuivat aineet; jauhot, sokeri, suola, leivinjauhetta, suola, ja mausteet. Pienemmässä kulhossa sekoita munat, öljy, kurpitsan sose ja vanilja. Kun nesteet on hyvin sekoitettu yhteen, sekoita kuivat aineet joukkoon. Sekoita kunnes taikina on tasaista, mutta vältä ylivatkaamasta taikinaa. Kaada taikina leipävuokaan joka on voideltu öljyllä. Ripottele kurpitsansiemeniä päälle.

Paista 40-50 minuuttia tai kunnes kurpitsakakku on päältä nätin ruskea, eikä tikkuun tartu enää kakkutaikinaa. Jäähtyä noin 5 minuuttia vuoassa, ja sen jälkeen käännä kurpitsankakku ritilän päälle jäähtymään.

Yhteistyössä Lantmännen ja Blogirinki Oy

Exit mobile version