Site icon Tekila's Bakery

Maidoton ganache, todellako? *arvonta*

Pääsin kevään alussa mukaan Go Greenin kamppikseen Blogiringin kautta. Ensimmäisessä kamppiksessa tutustuin linsseihin ja papuihin välipalojen muodossa, nyt tiedossa on maidottomat juomat ja ateriakastikkeet. Sain suuren paketin erilaisia maidottomia tuotteita ja ateriakastikkeita Go Greenilta. Tuotteita oli niin useita, että niiden paikaksi muodostui keittiön työtaso, minulla ei löytynyt niin suurta vapaata tilaa kaikille tuotteille. Siitä innostuneena laitankin hyvän kiertämään ja osan tuotteista arvon teidän lukijoiden kesken, arvonnasta lisää alempana.

Maidottomista tuotteista pähkinäpohjaiset juomat olivatkin minulle mieluisimpia. Jos vain olisi helteisempi kesä ollut, olisin tehnyt varmasti usempia erilaisia smoothieita ja jäätelöitä, mutta kun kesä oli mitä oli niin päädyin suklaakakkuun.

Maidoton ja munaton suklaakakku ganachella

Voit käyttää suklaakakussa kaura-, hasselpähkinä-, kookos-, manteli- tai pistaasipähkinäjuomaa. Pistaasipähkinäjuoma on niin uusi, ettei sitä löytynyt vielä Go Greenin nettisivuilta, mutta uskoisin sen tulevan syksyn aikana markkinoille.

Suklaakakku on tehty 22 cm halkaisijaltaan olevaan piirakkavuokaan. Voit käyttää myös irtopohjavuokaa.

Lämmitä normaali uuni 190 asteeseen, kiertoilma 180 asteeseen. Voitele vuoka öljyllä, jotta kakku irtoaa tasaisesti vuoasta.

Ainekset

• 2 kypsää luomubanaania
• 2-3 rkl öljyä
• 1 rkl puristettua luomusitruunamehua
• 1 tl vaniljauutetta
• 190 g vehnäjauhoja
• 90 tomusokeria
• 50 g kaakaojauhoa
• 1 tl leivinjauhetta
• ½ tl ruokasoodaa
• 60 g Go Green cashewpähkinämaitoa

Kuori kypsät baanit ja survo ne haarukalla sen kokoisessa astiassa, jossa voit sekoittaa taikinan kokonaan loppuun. Sihtaa jauhot, leivinjauhe, sooda, kaakao, sokeri toiseen kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää vaniljauute, öljy, sitruunanmehu muussatun banaanin joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää jauhoseos banaaniseokseen ja sekoita hyvin. Lisää maito ja sekoita uudestaan kunnes kaikki kokkareet katoavat.

Aseta kakku uuniin ja paista 25-40 minuuttia. Tarkista kypsyyttä tarvittaessa hammastikulla. Kun kakku on kypsä, nosta se uunista jäähtymään pöydälle. Kumoa kakku ritilälle jäähtymään. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen ganachen laittoa.

Maidoton ganache

Suklaakakkua suunnitellessa mietin, että miten kakun koristelisin. Mietin, että laitan vain tomusokeria kakun päälle, mutta se tuntui jotenkin tylsältä ajatukselta. Hetken asiaa pohdittuna, keksin kirsikat ja se olikin jo puolittainen ajatus ganacheen. Sen jälkeen heräsinkin ajatus mieleen, saakohan maidotonta ganachea tehtyä?

Maidoton ganache

2 dl Go Green kaurapohjaista vispikermaa
180 g maidotonta suklaata

Lämmitä vispikerma kattilassa lämpimäksi. Rouhi suklaa ja kaada vispikerma suklaan päälle. Anna suklaan sulaa rauhassa vispikermaan noin 10 minuutin ajan. Sekoita vispilällä vispikerma ja suklaa kevyesti yhteen. Anna ganachen jäähtyä kulhossa noin viiden minuutin ajan, niin että se vähän sakeentuu.

Kaada ganachea suklaakakun päälle ja koristele kirsikoilla.

Go Green tuotteiden arvonta

Arvottavan paketin sisältö voi poiketa kuvan paketista.

Go Green -kamppis jatkuu vielä kolmannen postauksen verran syksyn aikana. Minulla on jo nyt tuotteita tutustuttavana yli tarpeiden, joten ajattelin laittaa hyvän kiertämään. Arvon kommentoijien kesken, jotka kertovat mikä Go Green tuote on jo tuttu ja miten? Entä mitä tuotetta olet seuraavaksi testaamassa Go Green tuotteista? Muistathan laittaa email-osoitteesi mukaan, jotta voin olla yhteydessä sinuun.

Arvontaan on aikaa osallistua sunnuntaihin 16.8. klo 21 asti. Ilmoitan voittajalle emailitse. Odotan vastausta emailiin keskiviikkoon asti, sen jälkeen tarvittaessa arvon paketin uuden kerran.

Yhteistyössä Lantmännen ja Blogirinki Oy

Exit mobile version