Site icon Tekila's Bakery

Juhannuksen mansikka naked cake

Juhannus ja mansikat, näitä kahta ei vain voi toisistaan erottaa. Juhannuksen mansikka naked cake sisälsi maustetun limekakkupohjan perinteisten suomalaisten mansikoiden kanssa.

Viime vuonna juhannus meni Hollywoodin ihmeitä katsoessa, joten tänä vuonna mentiinkin sitten ihan perinteiden mukaan. Aamulla varhaiseen aikaan Urjalan torille katsomaan kenen kojussa on parhaimmat mansikat. Kakkujalusta käytiin myös hakemassa käytetyn tavaran liikkeestä.

Juhannuksen mansikka naked cake

Juhannuksen mansikka naked cake sai pohjakseen vähän erilaisen, limekakkupohjan. Tämän reseptin tein kahteen noin 18 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Määrä oli sopiva, että pohjat sai halkaistua kahtia ja vielä vähän höylättyä tasaisemmaksi.

Lue resepti mansikka naked caken limekakkupohjaan ->

Limekakkupohja mansikka naked cakeen
2.5 starts (4 ratings)

Astia: 2 x 18 cm vuoka

Ainekset

  • 90 g vehnäjauhoja
  • 0,5 rkl leivinjauhetta
  • suolaa ripaus
  • 200 g ja 50 g sokeria
  • 115 g voita
  • 55 g öljyä
  • 3 pientä munaa
  • 120 g turkkilaista jogurttia (Tai piimää, kermaviiliä tms...)
  • 3 rkl limen mehu
  • 1 limen kuori

Ohje

  1. Lämmitä uuni 160 asteeseen. 

Vuoraa kaksi 18 cm vuokaa leivinpaperilla tai rasvaa vuokien reunat ja pohja.
  2. Sekoita isossa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola yhteen.
  3. Vatkaa yhteen voi, öljy ja 200g sokeria vaaleaksi vaahdoksi.
  4. Sekoita joukkoon munankeltuaiset yksitellen. Jätä valkuaiset erilliseen kulhoon odottamaan vatkausta.
  5. Sekoita kuivat aineet joukkoon vähän kerrallaan jogurtin kanssa, niin että taikina on aina juuri sekoittunut.
  6. Purista mehu ja raasta kuori, sekoita taikinan joukkoon.
  7. Vatkaa valkuaiset vaaleaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon loput sokerit.
  8. Sekoita taikinan joukkoon valkuaiset kolmessa eri osassa.
  9. 
Paista noin 30 - 40 minuuttia, riippuen uunista ja pohjien kypsyydestä.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
4.5.2.11
https://www.tekila.fi/juhannuksen-mansikka-naked-cake/

Täytteeksi juhannuksen mansikka naked cake sai mansikoita! Oheen sitten kermaa ja mascarbonea, joka vatkattiin vaahdoksi ja joukkoon laitettiin vaniljasokeria. Osan vatkatusta kermasta säästin kakun kuorrutukseen.

Juhannushenkinen täyttö ja koristelu

Kakun täytin niin, että laitoin alimpaan kerrokseen mansikoita niin, että kostuttivat sopivasti kakkupohjaa. Limekakkupohja olikin muutenkin kosteahko ja pehmeä, joten sitä ei suuremmin tarvitse erikseen kostuttaa. Korkeintaan sitten, jos on tarkoitus samantien kakkua tarjota niin sitten on hyvä vähän kostuttaa. Kun mansikat oli ladottu ensimmäisen kakkupohjan päälle, laitoin kolmanneksen kerma-mascarbonetäytettä päälle. Sen jälkeen uusi kerros mansikoita ja päälle kakkupohja. Tämän jälkeen keksin, että jotain erikoista tähän kakkuun pitää tehdä ja laitoin samankokoisia mansikanpuolikkaita reunuskalvoa vasten ja täytteen sinne väliin. Seuraavaksi taas kakkupohja ja täytettä päälle. Kakusta tulikin sopivan näyttävä ja korkea.

Koristeluksi kakku sai tietenkin vastapoimittuja suomalaisia mansikoita. Mansikat olivat aika pieniä, mutta maukkaita. Oheen laitoin Irman kondiittorista haettuja macaronseja ja pihalta poimittuja mansikanlehtiä ja kukkia.

Kakkua varten kävin ostamassa käytettyjen tavaroiden liikkeestä kakkuvadin, kun muistelin ettei minulla kotona ole kirkasta kakkuvatia. Täytyy toivoa ettei ole, sen verran paljon niitä alkaa olemaan että pian joudun laajentamaan hyllykköä.

Muita mansikkaherkkuja?

Mansikkaherkkuja on tullut tehtyä useampaa erilaista vuosien saatossa.

Raparperi-mansikkamoussekakku yhdistää raparperin happamuuden mansikan makeuteen.
Mansikka-britakakku toimii aina ja on nopea tehdä.
Suuresta mansikkakermakakusta riittää tarjottavaa usealle.

Kokeilitko reseptiä? Käytä hastagia #tekilasbakery somessa, niin löydän sinut!

Pysy mukana Tekila’s Bakeryn menossa seuraamalla Facebook, Instagram ja Pinterest sivuja!

Exit mobile version