Site icon Tekila's Bakery

Ilmavat amerikkalaiset pannukakut (Vegaani)

Lauantaina perinteisesti meillä tehdään kotona aamiaiseksi vohveleita, pannukakkuja tai lettuja. Useimmat reseptit on löydetty Pinterestistä ja muokattu vain suomalaiseen makuun sopiviksi. Ensimmäistä kertaa tein Ilmavat amerikkalaiset pannukakut, oikeastaan en ole vielä koskaan tehnyt ihan perinteisiäkään amerikkalaisia pannukakkuja. Näistä tuli todella ilmavat ja ovat munattomia, maidottomia eli vegaanisia pannukakkuja. Jauhoja näihin ilmaviin pannukakkuihin menee sen verran vähän, että en näe syytä miksei nämä kääntyisi myös gluteenittomiksi. Testaan gluteenittomankin version vielä tulevaisuudessa.

Ilmavat amerikkalaiset pannukakut

Ilmavat amerikkalaiset pannukakut ovat nimensä mukaisesti ilmavia. Taikinaa tehdessä epäilin suuresti, että miten tästä pitäisi ilmavaa tulla. Taikina tuntui lähinnä lettutaikinaa vastaavalta nesteeltä. Kun taikina oli valmis ja annostelin sitä pienelle vaaleanpunaiselle blinipannulle alkoi taikinassa tapahtumaan ihmeitä. Lämpö herätti leivinjauheen elämään ja letusta alkoi muodostumaan pannukakku!

Lue resepti ->

Reseptistä tulee pannusta / annostelusta riippuen 5-6 pannukakkua. Tämä on vähän liikaa yhdelle hengelle, mutta tiukasti liian vähän kahdelle. Jos aamiaisena on tarjolla muutakin, niin kyllä tämä määrä kahdelle riittää.

Ilmavat amerikkalaiset pannukakut (Vegaani)
3 starts (13 ratings)

Valmisteluaika: 5 minuuttia

Paistoaika: 10 minuuttia

Kokonaisaika: 15 minuuttia

Astia: 5 pannukakkua

Ainekset

  • 45 g täysjyvä vehnäjauhoja
  • 55 g vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl kanelia
  • 3 rkl vaahterasiirappia
  • 1 tl omenaviinietikkaa
  • 125 g mantelimaitoa
  • 2 rkl öljyä (tai esimerkiksi kookosöljyä

Ohje

  1. Yhdistä aineet yhteen.
  2. Sekoita kunnes kaikki ovat hyvin sekoittunee.
  3. Lämmitä pannukakkupannu (esimerkiksi blinipannu) pienellä lämmöllä lämpimäksi.
  4. Käytä paistaessa öljyä.
  5. Laita taikinaa pannulle noin 2/3 dl, käytin itse pientä kauhaa apuna.
  6. Paista noin 20-30 sekunttia per puoli.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
4.5.2.11
https://www.tekila.fi/ilmavat-amerikkalaiset-pannukakut-vegaani/

Pannukakut ovat parhaimmillaan esimerkiksi vaahterasiirapin kanssa. Siirappina voi käyttää myös muitakin, jos vaahterasiirappi ei maistu. Esimerkiksi taatelisiirappi, hunaja tai jokin muu.

Pannukakkujen kanssa sopii tuoreet tai pakastetut marjat, hedelmät, pähkinät, jogurtti ja rahka.

Näitä pannukakkuja en välttämättä suolaisten asioiden kanssa tarjoaisi. Korkeintaan ehkäpä rapea pekoni sopisi oheen.

Vuoden 2016 kesän viimeisenä päivänä ennen lentokentälle ajamista kävimme Malibu pierillä aamiaisella. Siellä söimme amerikkalaisia pannukakkuja pekonilla ja marjoilla. Oli muuten aivan taivaallisia. Ruokapaikan edessä kohisi aallot Malibu pierin rakenteita vasten. Ihana paikka syödä rauhassa aamiaista ja rentoutua ennen pitkää lentomatkaa.

Blogistani löydät myös muitakin vohvelireseptejä jotka on nopea tehdä.

Lue resepti: Kauravohvelit
Lue resepti: Gluteenittomat, maidottomat, munattomat rapeat vohvelit

Seuraa Tekila’s Bakerya Facebookissa, Pinterestissä ja Instagramissa.

Mitä mieltä olit pannukakkureseptistä, hitti vai huti? Jätä kommentti!

Tallenna resepti Pinterestiin:

Exit mobile version