Site icon Tekila's Bakery

Ystävänpäivän Nutella marengit

Marengin tekeminen on helppoa, kunhan vain malttaa tehdä työvaiheet rauhalliseen tahtiin. Pienikin tippa keltuaista valkuaisessa pilaa marengin. Liaan vatkaava pastavärin kääntely marenkiin pehmentää marengin, eikä se pysy enää pursotettuna niin hyvin muodossaan. Marengin kuivattaminen taas vaatii muutaman tunnin, joten hätäisen herkkujen syödän herkku tämä ei ole. Kunhan vain malttaa mielensä, marengeista tulee täydellisiä ja ihanan makusia!

Marengit sopivat ihanasti esimerkiksi lahjaksi ystävälle. Ne eivät tarvitse kylmää, joten ne voi viedä ystävälle ihanassa rasiassa tai purkissa. Ystävä voi syödä niitä nautiskellen omaan rauhalliseen tahtiin!

Ystävänpäivän Nutella marengit

Marenkien tekoon tarvitset:
4 valkuaista
150 g tomusokeria
vaaleanpunaista pastaväriä

Täytteeksi:
Nutellaa

Lämmitä uuni 125 asteeseen.

Erottele keltuaiset valkuaisista, niin ettei valkuaisiin mene ollenkaan keltuaista. Jos edes tippakin menee, joudut aloittamaan alusta. Suosittelen erottelemaan yhden munan kerrallaan erilliseen kuppiin.

Vatkaa valkuaisten rakenne rikki ja ala lisäämään tomusokeria sihvilän läpi. Sekoita joukkoon vähän kerrallaan kaikki sokeri ja vatkaa marenki kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi. Kun vaahto on valmis, sekoita haluttaessa muutama tippa pastaväriä saadaksesi vaaleanpunaisen marengin aikaiseksi.

Pursota marengit tähtityllalla pellille. Jätä marenkien väliin 1-2 senttiä, ettei marekit tartu toisiinsa. Kuivata marenkeja 125 asteessa 40 minuuttia ja laske sen jälkeen lämpöä 100 asteeseen ja jatka kuivaamista 40 minuuttia. Voit lopussa jättää maregit uuniin niin, että uuni on kiinni ja ovi vähän raollaan.

Täytä valmiit marengit nutellalla ja yritä olla syömättä kaikkia itse!

 

Exit mobile version