kategoriassa Foodlover

Vuosi takaperin halusin testata miten tehdään lasinsiruja sokerista ja verta maissisiirapista. Halloween kun oli sopivasti ovella, sain näistä oivat koristeet muffinssien päälle. Veren kanssa leikkiminen on kyllä sotkuista puuhaa!

Veriset Red velvet muffinssit

_c_halloween_muffinssi

Muffinssit tein tutulla ja turvallisella ohjeella, jolla olen joka kerta tehnyt red velvet muffinssit. Sen löydät blogistani, esimerkiksi täältä.

Lasinsirut ja veri taas jäi viime kerralla kertomatta, miten ne tehdään.

Lasinsirut

2,3 dl vettä
1,1 dl maissisiirappia
350 g valkoista sokeria
1/8 tl creame of tartaria (minulla ei ollut tätä käytössä)

Sekoita aineet yhteen teräskattilaan. Lämmitä aineet 150 asteeseen. Seuraa lämpö lämpömittarilla. Huomioi, että lämpö on niin kova että muoviset / puiset välineet eivät kestä tätä kuumuutta enää! Eli käytä teräksisiä välineitä. Kun lämpö on saavutettu kaada neste pellille. Nyt en muista varmasti, laitoinko väliin leivinpaperin. Se kyllä kestää tämän lämmön, mutta irtoaako se lasista, sitä en muista! Kun lasinsiruaine on jäähtynyt sen voi hajottaa lasinsiruiksi.

Veri

1 dl maissisiirappia
noin 0,5 dl vettä
0,5 rkl maissijauhoja
punaista väriä
sinistä väriä

Sekoita maissisiirappiin vettä sen verran, että saat koostumuksesta sopivaa. Sekoita joukkoon maissijauhot. Lisää tipoittain väriä maissisiirappiin, niin että saat sopivan väristä verta. Noin 15 tippaa punaista ja 5 tippaa sinistä.

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä